Amaç:
Bu çalışma aile
ortamından uzak olup mevcut beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak vücut
bileşimleri değişen üniversite öğrencilerinin immün sistemlerini
değerlendirmeyi amaçlamaktadır.
Materyal
ve Metot: Vücut analizleri yapılan 46
üniversite öğrencisinin toplam vücut yağ yüzdesine ilişkin değerler
kaydedilerek normal, düşük ve yüksek yağ yüzdesine sahip olan 3 grup
oluşturuldu. Bu gruplardaki her bir öğrenciden kan alınarak frotileri
hazırlandı ve formül lökositleri çıkarıldı.
Bulgular: Yapılan
istatistiki değerlendirme sonucunda diğer gruplara göre yağ yüzdesi yüksek olan
grubun monosit oranında önemli bir artış olduğu görüldü (p<0,05).
Sonuç: Bu hücre sayısındaki artış yağ dokusundaki makrofaj
birikimine ve dolayısıyla da inflamasyonun olduğuna işaret etmektedir
Aim: The purpose of this study is to evaluate the effects
of body composition on the immune system in students who are distant from the
families and, depending on changing dietary habits.
Material and Method: The body analyzes of 46
university students were made. As a result of the analysis, the values related
to the total body fat percentage were recorded and 3 groups having normal, low
and high fat percentage were formed. Blood samples were taken from these
students. Smear was pulled, and formula leukocytes were calculated.
Results: In the group with high fat percentage, statistically
significant increase in the monocytes was found to be different (p<0.05)
compared to the other groups.
Conclusion: High monocyte counts of
high body fat percentage indicate macrophage accumulation and inflammation in
fat tissue.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.