BibTex RIS Kaynak Göster

Presentation by the South African Delegation at the 50th Anniversary of the Turkish Constitutional Court and International Symposium1 to be held at Ankara and Istanbul

Yıl 2012, Cilt: 28 Sayı: 1, 207 - 214, 01.06.2012

Öz

The South African delegation congratulates the Constitutional Court of Turkey in the achievement of 50 years of service to the people of this country, its laws and the Constitution of Turkey. We recognise the importance of appropriate judging in countries with constitutions that confer human rights on all the people there. Both South Africa and Turkey, amongst many other countries in the world, have Constitutions that do confer rights, and it is for this reason that Constitutional Courts in our respective countries, and I may say everywhere, gain significance.

Türk Anayasa Mahkemesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü İçin Düzenlenen Uluslararası Sempozyum’da Güney Afrika Heyeti’nin Sunumu

Yıl 2012, Cilt: 28 Sayı: 1, 207 - 214, 01.06.2012

Öz

Güney Afrika delegasyonu olarak Türk Anayasa Mahkemesi’nin 50. kuruluş yıldönümünü kutlarız. Anayasa Mahkemesi, elli yıldır bu ülkenin insanlarına, kanunlarına ve Anayasasına hizmet etmektedir. Anayasasında insan haklarını tanıyan ülkeler için anayasa yargısı kurumları büyük önem taşımaktadır. Gerek Güney Afrika gerekse Türkiye anayasaları bu tür hakları tanımaktadır ve bu nedenle her iki ülkedeki Anayasa Mahkemeleri çok önemli işlevler görmektedir. Anayasa Mahkemeleri dünya genelinde, bugüne dek bir yanda devletin ve hükümetin gereklilikleri diğer yanda insan hakları arasında bir denge kurmak için mücadele vermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Zakeria Mohammed Yacoob Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yacoob, Z. M. (2012). Türk Anayasa Mahkemesi’nin 50. Kuruluş Yıldönümü İçin Düzenlenen Uluslararası Sempozyum’da Güney Afrika Heyeti’nin Sunumu. Anayasa Yargısı, 28(1), 207-214.