Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2001, Volume: 07 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000621

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi

Year 2001, Volume: 07 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.2001
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000621

Abstract

Bu çalışma 1997-1999 yıllan arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme tarlasında farklı ethephon dozlarının makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) çeşitlerinin tane verimi, protein oranı ve protein verimlerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Kunduru 1149, Çakmak 79, Kızıltan’ 91 ve Çeşit 1252 makarnalık buğday çeşitlerinin kullanıldığı çalışmada 0, 200 400 ve 600 g/ha ethephon dozları karınlanma döneminde uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; dört makarnalık buğday çeşidine farklı dozlarda ethephon uygulanmasıyla tane verimi ve protein verimi yönünden önemli farklılıklar saptanmıştır. Tane protein oranı yönünden ethephon uygulamaları arasında istatistik! farklılıklar gözlenmemiştir. En yüksek tane verimi 600 g/ha ethephon dozunda ve Kunduru 1149 çeşidinde gözlenmiştir. En yüksek protein verimi ise genellikle 400 g/ha ile 600 g/ha ethephon dozlarında ve Kunduru 1149 çeşidinde saptanmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Ebubekir Altuntaş This is me

Publication Date January 1, 2001
Submission Date January 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 07 Issue: 02

Cite

APA Altuntaş, E. (2001). Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences, 07(02). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000621
AMA Altuntaş E. Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. January 2001;07(02). doi:10.1501/Tarimbil_0000000621
Chicago Altuntaş, Ebubekir. “Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında Ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı Ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences 07, no. 02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000621.
EndNote Altuntaş E (January 1, 2001) Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences 07 02
IEEE E. Altuntaş, “Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi”, J Agr Sci-Tarim Bili, vol. 07, no. 02, 2001, doi: 10.1501/Tarimbil_0000000621.
ISNAD Altuntaş, Ebubekir. “Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında Ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı Ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences 07/02 (January 2001). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000621.
JAMA Altuntaş E. Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07. doi:10.1501/Tarimbil_0000000621.
MLA Altuntaş, Ebubekir. “Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında Ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı Ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Sciences, vol. 07, no. 02, 2001, doi:10.1501/Tarimbil_0000000621.
Vancouver Altuntaş E. Yarı Otomatik Patates Hasat Makinasında ilerleme Hızlarının Toprak Özellikleri, Yumru Zedelenmesi, Hasat Kaybı ve İş Verimine Etkilerinin Belirlenmesi. J Agr Sci-Tarim Bili. 2001;07(02).

Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).