Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2003, Volume: 09 Issue: 03, - , 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000822

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Farklı Yaşta Etlik Damızlık Sürülerden Elde Edilen Yumurtalarda Çevirmenin İnkubasyonun 14. ve 18. Günlerinde Durdurulmasının Kuluçka Özelliklerine Etkileri

Year 2003, Volume: 09 Issue: 03, - , 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000822

Abstract

Bu araştırma, farklı yaşta etlik damızlık sürülerden elde edilen kuluçkalık yumurtalarda, çevirme işleminin, inkubasyonun 14 ve 18. gün de durdurulmasının kuluçka özellikleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmanın yumurta materyalini. 28-53 hafta arasında 6 farklı sürü yaşında olan ve tümü Ross 308 genotıpıne ait etlik damızlık sürülerinden toplanan kuluçkalık yumurtalar oluşturmuştur. Denemede toplam 7200 adet kuluçkalık yumurta kullanılmıştır. Son dönem embriyo ölümleri ile çıkış gücü bakımından, sürü yaşı ile inkubasyon sırasında çevirmenin durdurulma zamanı arasında karşılıklı etkileşim (interaksiyon) İstatistik olarak önemli bulunmuştur (P<0.05) Çevirme işlemi 14 günde durdurulduğunda genç sürü yumurtalarında herhangi bir fark tespit edilmezken, yaşlı sürü yumurtalarından daha iyi çıkış gücü değeri elde edildiği belirlenmiştir (P<0.05).

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Okan Elıbol This is me

Publication Date January 1, 2003
Submission Date January 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 09 Issue: 03

Cite

APA Elıbol, O. (2003). Farklı Yaşta Etlik Damızlık Sürülerden Elde Edilen Yumurtalarda Çevirmenin İnkubasyonun 14. ve 18. Günlerinde Durdurulmasının Kuluçka Özelliklerine Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 09(03). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000822

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).