Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2003, Volume: 09 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000850

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Bazı Yonca Varyetelerinde Kuru Madde ve Organik Madde Sindirilebilirlikleri ve Metabolik Enerji Değerleri

Year 2003, Volume: 09 Issue: 04, 0 - 0, 01.01.2003
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000850

Abstract

Bu araştırmada, in vitro yöntemlerden sellülaz yöntemi uygulanarak sekiz yonca varyetesinin (birinci ve ikinci biçim) kuru madde ve organik madde sindirilebilirlikieri ile metabolik enerji değerlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla yonca örnekleri Trichoderma viride mikroorganizmasından elde edilen sellülaz enzimi İle 24 saat inkübasyona maruz bırakılmışlardır. Araştırma sonucunda, kuru madde ve organik madde sindirilebilirlikieri ile metabolik enerji değerleri bakımından varyeteler ve biçimler arasındaki farklılıklar istatistik! olarak önemli bulunmuştur (p<0.05). Yine, incelenen kriterler bakımından Kayseri, Peru, Mirol, Fortress ve Bitlis arasındaki farklılıklar istatistik! olarak önemsiz bulunmakla birlikte (p>0.05), bu varyeteler Elçi ve Mesa Sirsa varyeteleri ile karşılaştırıldığında aralarındaki farklılıklar önemli bulunmuştur (p<0.05).

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Ayşe Aksoy This is me

Publication Date January 1, 2003
Submission Date January 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 09 Issue: 04

Cite

APA Aksoy, A. (2003). Bazı Yonca Varyetelerinde Kuru Madde ve Organik Madde Sindirilebilirlikleri ve Metabolik Enerji Değerleri. Journal of Agricultural Sciences, 09(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000850

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).