Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 04, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Beyşehir Gölü Kadife Balıklarının (Tinca tinca L., 1758) Et Verimi ve Vücut Kompozisyonu

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 04, - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Öz

Bu çalışmada, Beyşehir Gölü kadife balıklarının {Tınca tinca L., 1758) et verimi ve vücut kompozisyonu incelenmiştir. Beyşehir Gölü kadife balıklarının net (fileto), derili ve pullu-derili et veriminin sırasıyla %50,61 -70.58, %58,18-77,90 ve %59,98-79,60 arasında değiştiği, ortalama %59,74±0,25, %68,07±0,23 ve %69,78±0,23 olduğu saptanmıştır. Ham protein, ham yağ, ham kül ve su oranının ise % sırasıyla %16,53-19.72. % 2,08-2,89, %0,98-1.43 ve %76,39-80,00 arasında değiştiği ve ortalama %18,36t0,17, %2,46+0,03, %1,18±O,O2 ve %78.00±0,19 olduğu saptanmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Research Article
Yazarlar

Özge Zencir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 04

Kaynak Göster

APA Zencir, Ö. (2004). Beyşehir Gölü Kadife Balıklarının (Tinca tinca L., 1758) Et Verimi ve Vücut Kompozisyonu. Journal of Agricultural Sciences, 10(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001028

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).