Yemek kültürü insanlığın varoluşundan bu yana farklı
süreçlerden geçmiştir ve toplumdan topluma kendi kültür öğeleri içinde
şekillenmiştir diyebiliriz. Çünkü her milletin beslenme ile ilgili yaşam tarzı
farklı olabilmektedir. İnsanların açlığını giderme isteği fiziksel bir
zorunluluk iken, bu açlığı giderme sürecindeki şekil, zaman ve yemek tercihi
sosyolojik, antropolojik, buna bağlı olarak da kültürel bir olaydır. Bu
ihtiyacı giderme durumunda ise duyguların etkileşiminden söz edebiliriz. Çok
beğenilen bir yemeğin duygular üzerindeki etkisi kadar, duygularımızın da yemek
pişirme sürecine yansıması kaçınılmaz olabilmektedir. Bu bağlamda çalışmanın
amacı, Latin Amerika edebiyatına önemli katkıları olan Meksikalı yazar Laura
Esquivel’in Acı Çikolata eseri ile yemek kültürü ve bireylerin iç dünyası
arasındaki etkileşmeyi eserden alınan örneklerle sunmaktır.
Acı Çikolata Yemek Kültürü Duygusal Etkileşim Kimlik Acı Çikolata Laura Esquivel
Food culture has passed through different processes since the existence of mankind, and we can say that it is shaped within its own cultural elements, because every nation's lifestyle related to nutrition can be different. While the desire of people to overcome their hunger is a physical necessity, the shape, time and eating preference in this hunger elimination process is sociological, anthropological, and therefore cultural. In the case of fulfilling this need, we can talk about the interaction of feelings. As much as the impact on your emotions of a highly acclaimed meal, our emotional reflection can also be inevitable. The aim of this study in this context is to present the interaction between the book of the Mexican writer Laura Esquivel, who contributed to the Latin American literature, and the food culture and the inner world of individuals.
Food culture Emotional Interaction Identity Like Water for Chocolate Laura Esquivel
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Antropoloji |
Bölüm | Değerlendirme (Derleme) Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Aralık 2018 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ekim 2018 |
Kabul Tarihi | 19 Ekim 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Sayı: 36 |
Antropoloji’de yayımlanan makaleler ve diğer yazıların tümünün yayın hakkı Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) altında lisanslanmıştır. Yani yayımlanan makale ve diğer muhtelif yazılar, başka yayınlarda ancak uygun referans gösterilerek, lisansa bağlantı sağlanarak, değişiklik yapıldıysa belirtilerek ve ticarî amaç gütmeyerek kullanılabilirler. Kısaca yazar(lar) veya okuyucu(lar) herhangi bir maddî çıkar gözetmeksizin, Antropoloji’deki yayınları basılı ve/veya elektronik olarak çoğaltmakta ve/veya yaymakta özgürdürler. Bu durum yine de lisans sahibi olarak Antropoloji’nin sizi ve çalışmanızı onaylayacağı anlamına gelmek zorunda değildir.
Budapeşte Açık Erişim Girişimi