EN
TR
Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi
Öz
Konut içinde zamanın en çok harcandığı alanlardan biri olan mutfak mekânı, birçok işlevi bünyesinde barındıran bir alandır. Bu işlevleri en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ve zamanı verimli kullanabilmek için mutfak mekânı içerisinde yer alan sabit donatı yüzeylerinde kullanılan malzemelerin özelliklerinin iyi değerlendirilip, kullanıcının fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına bağlı olarak seçilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, mutfakta kullanılan sabit donatı elemanlarından biri olan tezgâh için kullanılan malzeme çeşitlerinin tespitini yaparak bu çeşitliliğe bağlı olarak ortaya çıkan beğeni ve şikayetlerin neler olduğu konularına cevap aramaktır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Akgül F (2008) http://www.sabittuncel.com/main.php?kid=5 95, 15 Aralık 2008.
- Akkılıç H (2004) Farklı Yüzey Malzemeleri ile Kaplanan Özellikleri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, A, 54, 2, 109-126.
- Anonim (2007a) Tezgahlarınızı Giydiren Şıklık, Banyo+Mutfak Dergisi, 55, 182-189.
- Anonim (2007b) En İyi 10 Mutfak Tezgahı, Evim Dergisi, 4,115.
- Dellaloğlu B (2002) Konut Mutfaklarında Kullanılan Fiziksel, Özelliklerinin
- Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi,
- Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara. ve Belirlenmesi,
- Hasol D (2002) Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, 8. Baskı, Yem Yayın, İstanbul.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Mimarlık
Bölüm
Teknik Not
Yayımlanma Tarihi
20 Nisan 2013
Gönderilme Tarihi
2 Kasım 2012
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2013 Cilt: 14 Sayı: 1
APA
Tavsan, F., & Küçük, P. (2013). Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 14(1), 57-69. https://izlik.org/JA56HS38FB
AMA
1.Tavsan F, Küçük P. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. AÇÜOFD. 2013;14(1):57-69. https://izlik.org/JA56HS38FB
Chicago
Tavsan, Filiz, ve Pınar Küçük. 2013. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14 (1): 57-69. https://izlik.org/JA56HS38FB.
EndNote
Tavsan F, Küçük P (01 Nisan 2013) Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14 1 57–69.
IEEE
[1]F. Tavsan ve P. Küçük, “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”, AÇÜOFD, c. 14, sy 1, ss. 57–69, Nis. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56HS38FB
ISNAD
Tavsan, Filiz - Küçük, Pınar. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi 14/1 (01 Nisan 2013): 57-69. https://izlik.org/JA56HS38FB.
JAMA
1.Tavsan F, Küçük P. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. AÇÜOFD. 2013;14:57–69.
MLA
Tavsan, Filiz, ve Pınar Küçük. “Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi”. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, c. 14, sy 1, Nisan 2013, ss. 57-69, https://izlik.org/JA56HS38FB.
Vancouver
1.Filiz Tavsan, Pınar Küçük. Mutfak Mekânında Kullanılan Tezgâh Malzemelerinin Kullanıcı Tercihleri Açısından İncelenmesi. AÇÜOFD [Internet]. 01 Nisan 2013;14(1):57-69. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56HS38FB
