BibTex RIS Kaynak Göster

GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI

Yıl 2016, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

 

Gelişimsel mine defektleri; mine dokusunun gelişimi sırasında bir yıkım oluşması ya da gelişiminin duraklaması sonucu ortaya çıkan kalıtsal ya da edinsel olabilen defektlerdir. Defektler dişlerde hassasiyet, estetik problemler ve çürüğe yatkınlık gibi sorunlara neden olabilmektedir. Bu nedenle defektlerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceği belirtilmektedir. Gelişimsel mine defektleri erken teşhis ve koruyucu tedavi odaklı olmalıdır ve tedavi multidisipliner yaklaşım gerektirmektedir. Bu makalenin amacı gelişimsel mine defektlerinin etyolojisini, klinik bulgularını ve etkilenen dişler için tavsiye edilen tedavi yaklaşımlarını değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler: Gelişimsel mine defektleri, diş minesi hipoplazisi, florozis, amelogenezis imperfekta, molar insizal hipomineralizasyonu, tedavi yaklaşımları

 

 

DEVELOPMENTAL ENAMEL DEFECTS AND DENTAL TREATMENT APPROACHES

Developmental enamel defects have been defined as disturbances in hard tissue matrices and their mineralization that arise during odontogenesis. Clinical significance of developmental enamel defects includes poor esthetics, tooth sensitivity, malocclusion and predisposition to dental caries. Therefore, these  defects can affect oral health-related quality of life. Developmental enamel defects require both immediate intervention and management, including coordination of multi-disciplinary care. The purpose of this paper was to review the aetiology and clinical complications of developmental enamel defects and propose recommendations for the clinical management of affected teeth.

 

Key Words: Developmental enamel defects, dental enamel hypoplasia, fluorosis, amelogenesis imperfecta, molar incisor hypomineralization, treatment approaches

 


 

 

 

 


Yıl 2016, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Elif Şeyda Bilgin Bu kişi benim

Arzu Pınar Erdem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bilgin, E. Ş., & Pınar Erdem, A. (2016). GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(2).
AMA Bilgin EŞ, Pınar Erdem A. GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. Eylül 2016;26(2).
Chicago Bilgin, Elif Şeyda, ve Arzu Pınar Erdem. “GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, sy. 2 (Eylül 2016).
EndNote Bilgin EŞ, Pınar Erdem A (01 Eylül 2016) GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 2
IEEE E. Ş. Bilgin ve A. Pınar Erdem, “GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI”, Ata Diş Hek Fak Derg, c. 26, sy. 2, 2016.
ISNAD Bilgin, Elif Şeyda - Pınar Erdem, Arzu. “GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/2 (Eylül 2016).
JAMA Bilgin EŞ, Pınar Erdem A. GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Bilgin, Elif Şeyda ve Arzu Pınar Erdem. “GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 2, 2016.
Vancouver Bilgin EŞ, Pınar Erdem A. GELİŞİMSEL MİNE DEFEKTLERİ VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(2).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.