BibTex RIS Kaynak Göster

INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP)

Yıl 2015, , 0 - 0, 04.05.2016

Öz

ABSTRACT

 The mandibular anterior tooth loss because of trauma or periodontal problems is seen frequently. In some cases, the presence of a diastema between teeth is a common feature found in the mandibular anterior dentition. Many forms of therapy can be used for diastema closure. A carefully developed diagnosis and advanced planning allows the most appropriate treatment to address the patient's needs. Among the suggested options are for diastema closure such as orthodontic, restorative and prosthodontic treatment. The specific goals of treating diastema are: creating a tooth form in harmony with adjacent teeth, arch, and facial form; maintaining an environment for excellent gingival health; and attainment of a stable and functional occlusion. The combination of fiber-reinforced resin composite technology and adhesive techniques can provide minimally invasive and cost-effective treatment options for the chairside closure of dieastema and replacement of missing teeth of mandibular anterior dentition. This clinical report describes two cases that fiber-reinforced fixed partial denture was successfully used in terms of esthetic, phonetic and functionally.

Keywords: indirect restorations, adhesive bridge, fiber reinforced resin composite

MANDİBULAR ANTERİOR DENTİSYONDA İNDİREKT FİBERLE GÜÇLENDİRİLMİŞ REZİN KOMPOZİT RESTORASYON YAPIMI  (18 AYLIK TAKİP)

Travma veya periodontal problemlerden dolayı mandibular anterior diş kaybına oldukça sık rastlanmaktadır. Bazı vakalarda ise santral dişler arasında bir diastema varlığı mandibular anterior dentisyonda yaygın bulunan bir durumdur. Diş eksikliğinde yapılabilecek tedavi yöntemlerinin çoğu diastema kapatılması için de kullanılabilir. Dikkatli ve gelişmiş bir diagnoz ve iyi bir planlama, hastanın ihtiyaçlarına hitap eden en uygun tedaviye izin verir. Ortodonti, restoratif ve protetik tedavi diastema kapatılması için önerilen tedavi seçenekleri arasındadır.   Diestema tedavisi spesifik hedefleri şunlardır: komşu dişler, dental ark ve yüz formu ile uyum içinde bir diş formu oluşturma; mükemmel dişeti sağlığı için uygun bir ortam sağlamak; ve stabil ve fonksiyonel okluzyon oluşturmaktır. Fiber takviyeli kompozit teknolojisi ve adeziv tekniklerin kombinasyonu tek seansta dieastema kapatılması ve mandibular anterior bölge eksik dişlerin tamamlanması için minimal invaziv ve düşük maliyetli bir tedavi seçeneği sağlayabilir. Bu klinik raporda estetik, fonetik ve fonksiyonel bakımdan başarıyla kullanılan FRC ile restore edilmiş iki olgu açıklanmaktadır.

Anahtar kelimeler: indirekt restorasyonlar, adeziv köprüler, fiberle güçlendirilmiş rezin köprüler


Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Funda Bayındır

Engin Volkan Dikeç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015

Kaynak Göster

APA Bayındır, F., & Dikeç, E. V. (2016). INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP). Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 25(13). https://doi.org/10.17567/dfd.52426
AMA Bayındır F, Dikeç EV. INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP). Ata Diş Hek Fak Derg. Mayıs 2016;25(13). doi:10.17567/dfd.52426
Chicago Bayındır, Funda, ve Engin Volkan Dikeç. “INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP)”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25, sy. 13 (Mayıs 2016). https://doi.org/10.17567/dfd.52426.
EndNote Bayındır F, Dikeç EV (01 Mayıs 2016) INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP). Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25 13
IEEE F. Bayındır ve E. V. Dikeç, “INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP)”, Ata Diş Hek Fak Derg, c. 25, sy. 13, 2016, doi: 10.17567/dfd.52426.
ISNAD Bayındır, Funda - Dikeç, Engin Volkan. “INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP)”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 25/13 (Mayıs 2016). https://doi.org/10.17567/dfd.52426.
JAMA Bayındır F, Dikeç EV. INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP). Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;25. doi:10.17567/dfd.52426.
MLA Bayındır, Funda ve Engin Volkan Dikeç. “INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP)”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, c. 25, sy. 13, 2016, doi:10.17567/dfd.52426.
Vancouver Bayındır F, Dikeç EV. INDIRECT FIBER-REINFORCED RESIN COMPOSITE RESTORATIONS FOR MANDIBULAR ANTERIOR DENTITION (18 MONTH FOLLOW UP). Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;25(13).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.