BibTex RIS Kaynak Göster

ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE 'İKRA' ('OKU!') KAVRAMININ YERİ / The Place of 'Iqra' Concept in Arabic Language and Religious Language

Yıl 2002, Sayı: 18, - , 30.12.2002

Öz

ÖZET
Bu çalışmada, Arap Dili ve Edebiyatı ve Din Dili içerisindeki 'Oku' kavramının yeri incelenmeye gayret edilmiştir. Ayrıca bu kavramın deskriptif ve linguistik tahlilleri üzerinde durulmuş,
okumanın amacı, gerçek bir okuyucu olmanın kriterleri, okumanın hastalıkları ve zararları, Tanrı sözleri olan Kur'ân'ın nasıl okunması gerektiği gibi konulara açıklık getirilmeye çalışılmış ve bu konuda önemli ipuçları verilmistir.
Anahtar Kelimeler: İkra, Oku, Düşünce, Arap Dili, Din Dili.

ABSTRACT

In this article, we tried to research the place of 'Iqra' (anonceread) concept in Arabic Language and Religious Language. Furthermore we touched on linguistic and descriptive analysis of this concept, and aims of read, and criterious of to be a good reader, and ilness and damages of read. In this issue, we researched reading forms of the Qur’an, and gave important clues of this subject.
Key Words: 'Iqra', Read, Thought, Arabic Language, Religious Language.

Yıl 2002, Sayı: 18, - , 30.12.2002

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr; en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 18

Kaynak Göster

APA Yılmaz, İ. (2002). ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi(18).
AMA Yılmaz İ. ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. Aralık 2002;(18).
Chicago Yılmaz, İbrahim. “ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language”. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 18 (Aralık 2002).
EndNote Yılmaz İ (01 Aralık 2002) ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 18
IEEE İ. Yılmaz, “ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language”, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 18, Aralık 2002.
ISNAD Yılmaz, İbrahim. “ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language”. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 18 (Aralık 2002).
JAMA Yılmaz İ. ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2002.
MLA Yılmaz, İbrahim. “ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language”. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 18, 2002.
Vancouver Yılmaz İ. ARAP DİLİ VE DİN DİLİ İÇERİSİNDE ’İKRA’ (’OKU!’) KAVRAMININ YERİ / The Place of ’Iqra’ Concept in Arabic Language and Religious Language. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2002(18).

Creative Commons License
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License. ile lisanslanmıştır.