BibTex RIS Kaynak Göster

Jeanette Winterson’ın Vişnenin Cinsiyeti: Büyülü Gerçekçi Bir Dünya / Sexing the Cherry by Jeanette Winterson: A Magical Realist World

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 4, 1219 - 1235, 31.12.2016

Öz

Britanyalı çağdaş kadın yazarlardan Jeanette Winterson gerçekliğin müphem doğasını araştırdığı eserlerinde modernist ve postmodernist teknikleri birlikte dokur; alegori, mit, sembolizm, masal, mistisizm ve tarihi kullanır. Edebiyatta büyülü gerçekçilik, Batılı akılcı düşünce sisteminde karşıtlık içinde var olan iki temsil tarzının (gerçekçilik ve fantastik) iç içe geçmesine dayanır ve edebi gerçekçiliği sorgular. Bu çalışmanın amacı, Winterson’ın Vişnenin Cinsiyeti romanını, gerçek ve gerçekdışı unsurların karışımı, olgusallık, fantastik gerçeklik, dil, gibi unsurlar aracılığıyla büyülü gerçekçi bir yaklaşımla incelemektir.

Anahtar Kelimler: Jeanette Winterson, Vişnenin Cinsiyeti, büyülü gerçekçilik, kurgu, gerçeklik, dil.

Abstract: Jeanette Winterson, a contemporary British woman writer, uses allegory, myth, symbolism, fairy tale, mysticism, history, and interweaves modernist and postmodernist techniques to explore the ambiguous nature of reality. Magical realism in literature is based on intertwining two representation modes – realism and the fantastic – that contradict Western rational thinking and question literary realism. The aim of this study is to examine Winterson’s Sexing the Cherry with a magical realist approach through such elements as the mixture of real and unreal elements, the factual, fantastic reality and language.

Keywords: Jeanette Winterson, Sexing the Cherry, magical realism, fiction, reality, language.

Makale Geliş Tarihi: 06.11.2016

Makale Kabul Tarihi: 05.12.2016

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 4, 1219 - 1235, 31.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fikret Arargüç

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 20 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Arargüç, F. (2016). Jeanette Winterson’ın Vişnenin Cinsiyeti: Büyülü Gerçekçi Bir Dünya / Sexing the Cherry by Jeanette Winterson: A Magical Realist World. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 20(4), 1219-1235.

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.