BibTex RIS Kaynak Göster

Willingness to Communicate (WTC) in L2: An Affective Construct of Language Learning Process / Yabancı Dilde İletişim İstekliliği: Yabancı Dil Öğrenme Sürecinde Duyuşsal Bir Yapı

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Öz

This study aims at investigating willingness to communicate (WTC) construct, which is developed to determine language learners’ willingness to communicate, reviewing the relevant literature and suggesting further directions for future research. WTC has become a recent addition to language learning research since the last four decades. Several studies, which investigate the relationships between WTC and other variables of language learning process, have been conducted for a long time. Yet, current research, limited to the same research perspectives and designs, hampers the diachronic development of the conceptualization of WTC. This paper is devoted to the study of WTC in the relevant literature as well as suggestions for further studies.

Keywords: willingness to communicate, language learning, language learners.

Öz: Bu çalışma, yabancı dil öğrenme sürecinde öğrencilerin iletişim istekliliği düzeylerini belirleyen ‘yabancı dilde iletişim istekliliği’ yapısını ve bu yapıya ilişkin çalışmaları incelemeyi ve ilgili araştırmaların bundan sonraki yönelimine ilişkin saptamalar ve öneriler getirmeyi amaçlamaktadır. Yabancı dil öğretimi araştırmalarının son kırk yılında iletişim istekliliği kavramı ve bu kavrama dayalı olarak ortaya konulan yapı alan yazında önemli bir yer tutmaktadır. İletişim istekliliğinin yabancı dil öğrenme sürecindeki diğer pek çok değişkenle ilişkisini ele alan deneysel çalışmalar uzun yıllardan beri süregelmektedir. Ancak yapılan çalışmaların genellikle aynı doğrultuda ve birbirine benzer nitelikte araştırma desenleriyle gerçekleştirilmesi bu alandaki çalışmaların artsüremli gelişimini engellemektedir. Bu araştırmada, iletişim istekliliği konusundaki çalışmaların genel çerçevesi incelenmiş ve gelecekte yapılacak araştırmalar için kimi öneriler sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler: iletişim istekliliği, dil öğrenme, öğrenenler.

Makale Geliş Tarihi: 18.05.2016

Makale Kabul Tarihi: 28.08.2016

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Selçuk Akdemir

Yayımlanma Tarihi 19 Kasım 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akdemir, A. S. (2016). Willingness to Communicate (WTC) in L2: An Affective Construct of Language Learning Process / Yabancı Dilde İletişim İstekliliği: Yabancı Dil Öğrenme Sürecinde Duyuşsal Bir Yapı. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 20(3).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.