BibTex RIS Kaynak Göster

Adli Muhasebecilik Mesleğinin Faaliyet Alanları ve Eğitim Boyutu Açısından İncelenmesi / Analysing The Activity Area And Educational Dimension Of Forensic Accountancy Profession

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Öz

Gelişen teknoloji ve küreselleşme ile birlikte şirketlerin yoğun bir rekabet içinde olması, bilgi ve teknolojinin en iyi olma adına kötüye kullanılmasına neden olmuş, işletmelerde hile ve yolsuzluklar önemli derecede artmıştır. Bu süreçte mevcut muhasebe ve denetim sistemlerinin yetersiz kalması, adli muhasebe kavramını ortaya çıkarmıştır. Adli muhasebe, hukuk ve muhasebe bilimleri arasında bir köprü görevi yaparak, işletmelerdeki hile ve yolsuzlukların tespit edilmesi, önlenmesi amacıyla kullanılan önemli bir araçtır. Çalışmanın amacı, ülkemizde henüz yeni bir kavram olan adli muhasebecilik mesleğinin uygulama alanlarının ve eğitim boyutunun incelenmesidir.

Anahtar Kelimler: Adli Muhasebe, Adli Muhasebecilik, Adli Muhasebe Eğitimi

Abstract: Intense competition of the firms, in conjunction with the advancing technology and globalization, caused the misuse of information and technology in order to be the best, thus fraud and corruption have been increased significantly within the firms. During this process, the inefficiency of current account and audit systems revealed the forensic accounting   concept.Forensic accounting is a substantial instrument used to determine and preclude fraud and corruption within the firms by bridging sciences of law and accounting. The aim of this study is to analyze the field of application and educational dimension of forensic accountancy profession, which is a quite new concept in our country.

Keywords: Forensic accounting, Forensic accountancy, Forensic accounting education 

Makale Geliş Tarihi: 22.06.2016

Makale Kabul Tarihi: 06.10.2016

Yıl 2016, Cilt: 20 Sayı: 3, 0 - 0, 19.11.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serap Açık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 19 Kasım 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Açık, S. (2016). Adli Muhasebecilik Mesleğinin Faaliyet Alanları ve Eğitim Boyutu Açısından İncelenmesi / Analysing The Activity Area And Educational Dimension Of Forensic Accountancy Profession. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 20(3).

Creative Commons Lisansı
ATASOBEDAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.