Bu araştırmanın amacı; helal turizm konseptinde hizmet veren otel işletmelerinin; helal otel kriterleri, helal otel sertifikası ve dini hassasiyete sahip misafirlerin istekleri gibi konularda farkındalık düzeylerinin tespit edilmesidir. Araştırmada verilerin toplanmasında mülakat, analiz edilmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Bu kapsamda Konya’da faaliyet gösteren helal konseptli otellerde yöneticilik yapan 11 kişi ile mülakat gerçekleştirilmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; otel yöneticilerinin helal sertifikasyon hususunda istekli olmadıkları ve bazı otellerin müşteri kaybetmemek adına helal otelcilik kriterleri konusunda net kararlar alamadıkları ortaya çıkarılmıştır.
The aim of this study is to determine the awareness levels of hotelkeepers in halal tourism concept on halal hotel criteria, halal hotel certificate and requests of guests with religious sensitivity. In the research, interviews were used to collect the data and content analysis method was used to analyze the data. In this context, interview was conducted with 11 people in halal concept hotels operating in Konya. According to the results of the study, it was revealed that hotel managers are not willing to give halal certification and some hotels do not make clear decisions about halal hospitality criteria.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | March 15, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 24 Issue: 1 |