BibTex RIS Kaynak Göster

ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

ÖZET :  Esmer ırk sığırlarda erken dönem ağırlık ve vücut ölçülerinin, ilk laktasyon süt verimi ve ilk buzağılama yaşı ile ilişkisi araştırılmıştır. Araştırmada 84 hayvana ait bilgiler kullanılmıştır. Doğum, 6, 12 ve 18. aylık yaşlardaki canlı ağırlık ve vücut ölçülerinin süt verimi özellikleri ile fenotipik korelasyonları oldukça küçük önemsiz ancak genellikle negatif bulunmuştur. Bununla birlikte 12. ay canlı ağırlık ve vücut ölçülerinin ilk buzağılama yaşı ile ilişkisi negatif yüksek (-0.32, -0.50) ve istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. İlk buzağılama yaşı ile 18.ay canlı ağırlık ve vücut ölçüleri arasındaki korelasyon katsayıları ise -0.11 ile -0.68 arasında, negatif ve genellikle çok önemlidir (P(0.001).

 

RELATIONSHIPS BETWEEN FIRST LACTATION MILK YIELD TRAITS AND IMMATURE BODY WEIGHTS AND MEASUREMENTS

IN BROWN SWISS CATTLE

 

SUMMARY: The relationships between first lactation milk yield traits and immature body weights and body measurements were investigated. The data belonging to 84 cattle was used. Phenotypic correlation coefficients between milk yield traits and body weights and measurements of cattle at birth, 6, 12 and 18 months of age were relatively small and insignificant, but they were generally negative. However, the relationships among first calving age and body weights and measurements of the animals at 12 months of age were negative (-0.32 and -0.50) and found to be statistically significant. Phenotypic correlation coefficients among first calving age and body weight and measurements were between-0.11 and -0.68,  negative and generally significant (P(0.001).

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Ömer Akbulut Bu kişi benim

Naci Tüzemen Bu kişi benim

Mete Yanar Bu kişi benim

Recep Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akbulut, Ö., Tüzemen, N., Yanar, M., Aydın, R. (2013). ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Akbulut Ö, Tüzemen N, Yanar M, Aydın R. ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;29(2).
Chicago Akbulut, Ömer, Naci Tüzemen, Mete Yanar, ve Recep Aydın. “ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, sy. 2 (Nisan 2013).
EndNote Akbulut Ö, Tüzemen N, Yanar M, Aydın R (01 Nisan 2013) ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE Ö. Akbulut, N. Tüzemen, M. Yanar, ve R. Aydın, “ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
ISNAD Akbulut, Ömer vd. “ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (Nisan 2013).
JAMA Akbulut Ö, Tüzemen N, Yanar M, Aydın R. ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29.
MLA Akbulut, Ömer vd. “ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
Vancouver Akbulut Ö, Tüzemen N, Yanar M, Aydın R. ESMER SIĞIRLARDA ERKEN DÖNEM CANLI AĞIRLIK VE VÜCUT ÖLÇÜLERİNİN İLK LAKTASYON SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/