BibTex RIS Kaynak Göster

YOĞURT DONDURMASI

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

ÖZET : Yoğurtla yeni tanışmış ülkeler onu daha ziyade dondurma şeklinde tüketmeyi tercih etmişlerdir. Bu da yoğurt tüketimini artırmıştır. Yoğurt dondurması esasen besleyici bir süt ürünüdür. Yoğurt dondurması yapımında  süt önce fermentasyona tabi tutulmakta, daha sonra içine değişik katkı maddeleri ilave edilerek dondurulmaktadır. Yoğurt dondurmasında gerek ısı uygulaması ve gerekse fermentasyon işlemi  ürün  güvenliğini artırmaktadır.  Bu çalışmada yoğurt dondurmasının yapım teknikleri ile ürün hakkında bilgiler verilmiştir.

 

YOGURT  ICE-CREAM

 

SUMMARY: The developed countries, getting recently acquainted with yogurt, prefer to consume it as ice-cream. This increased its consumption. Yogurt ice-cream is essentially a nutritious dairy product. In making of  yogurt ice-cream, fermentation process is firstly applied to milk, then some ingredients are added and frozen. Yogurt ice-cream is a safe product because of heating and fermentation processes.  In this review, some information about manufacturing techniques of yogurt  ice-cream and product itself was given.

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hayri Coşkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Coşkun, H. (2013). YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;29(2).
Chicago Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, sy. 2 (Nisan 2013).
EndNote Coşkun H (01 Nisan 2013) YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE H. Coşkun, “YOĞURT DONDURMASI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
ISNAD Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (Nisan 2013).
JAMA Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29.
MLA Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
Vancouver Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/