BibTex RIS Kaynak Göster

MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

ÖZET : Modifikasyon, nişastanın özelliklerinin istenilen yönde geliştirilmesi ve değerlendirilmesi işlemidir. Bu işlem ile nişastanın suda çözünürlüğü artırılır, viskozitesi azaltılır ve amilozun retrogradasyon eğilimi (ekmeğin bayatlaması) en aza indirilir. Ayrıca modifiye nişastanın, jelleşme, nem tutma, şeffaflık, stabilizasyon ve kıvam artırıcı özelliklerinden istifade edilmektedir.

 

THE OBTAIN OF MODIFIED STARCH AND USAGE IN THE

 BAKING PRODUCTS

 

SUMMARY : Modification is a process to evaluate and develop the properties of starch in an  appropriate way. With  this process, solubulisation of starch is increased, viscosity is decreased, retrogradation inclination of amilose (stale of bread) is lessened. In addition, this process enables to benefit from gelatinization, water absorption, transparent ,stabilization and thickening properties of modified starch.

Yıl 1998, Cilt: 29 Sayı: 2, - , 12.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

M.murat Karaoğlu Bu kişi benim

H.gürbüz Kotancılar Bu kişi benim

İlyas Çelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 29 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karaoğlu, M., Kotancılar, H., & Çelik, İ. (2013). MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Karaoğlu M, Kotancılar H, Çelik İ. MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;29(2).
Chicago Karaoğlu, M.murat, H.gürbüz Kotancılar, ve İlyas Çelik. “MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, sy. 2 (Nisan 2013).
EndNote Karaoğlu M, Kotancılar H, Çelik İ (01 Nisan 2013) MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE M. Karaoğlu, H. Kotancılar, ve İ. Çelik, “MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
ISNAD Karaoğlu, M.murat vd. “MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (Nisan 2013).
JAMA Karaoğlu M, Kotancılar H, Çelik İ. MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29.
MLA Karaoğlu, M.murat vd. “MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 2, 2013.
Vancouver Karaoğlu M, Kotancılar H, Çelik İ. MODİFİYE NİŞASTA ELDESİ VE FIRIN ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/