Dergi Kurulları

Editör

Prof. Dr. Meryem ATİK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Professor Meryem Atik is a full time lecturer and researcher at the Department of Landscape Architecture, Faculty of Architecture, University of Akdeniz, Antalya Turkey. Her works focuses on landscape character analysis, cultural landscapes, rural landscapes, assessment methodologies of multiple relationship between culture and landscape as well as natural landscapes, native plants, tourism and environment relations. She is the co-author of 10 English book chapters and the editor of Akdeniz University Journal of the Faculty of Architecture

Mimari ve Tasarım, Peyzaj Onarımı, Peyzaj Planlama, Yeşil Yapılar ve Çevreler

Editör Yardımcısı

Prof. Dr. Sebnem ERTAS BESIR AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye Web
İç Mimarlık , Mimari Miras ve Koruma, Yapı, Çevre, Yerleşim ve Ürünlerde Koruma, Restorasyon, Yenileme

Editörler Kurulu

Prof. Dr. Kemal Reha KAVAS AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Mimarlık, Mimari Tarih, Teori ve Eleştiri
Prof. Dr. Dilek KOÇ SAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Dilek KOÇ SAN 2000 yılında Gazi Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Anabilim Dalından Doktora (Bütünleşik Doktora) derecesini almıştır. Doktora eğitimi sırasında 2006 yılında 6 ay süreyle İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH), Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Bölümünde araştırmalarda bulunmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalında 2002-2009 yılları arasında Araştırma Görevlisi; Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalında 2009-2011 yılları arasında Araştırma Görevlisi Dr. olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi, Fen Fakültesi, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2014 yılında Şehir ve Bölge Planlama bilim alanında Doçent unvanı ve yetkisi almıştır. 2017 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, Planlama Teknolojileri Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2020 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır.

Şehir ve Bölge Planlama, Planlamada Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Uzaktan Algılama
Prof. Dr. Hilal ERKUŞ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

2008 yılında doktora tezimi ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde, yılın en iyi tezi ödülünü alarak tamamladım. 2010 yılında Amsterdam Üniversitesi’nde tamamladığım doktora sonrası çalışması sonrası, Akdeniz Üniversitesi’nde yurtiçi hizmet görevime başladım ve halen devam etmekteyim. Bölgesel ekonomik kalkınma, turizm kentleri, ağlar, kümeler, yönetişim, devlet ölçeklenmesi ve değer zincirleri, kriz ve turizm kentleri, yenilikçilik, ekonomik çeşitlilik, krizler, adaptasyon ve uyum ve kurgucu beklentiler üzerine çalışmaktayım. Son yıllarda krizler ve turizm kentleri üzerine çalışmaktayım. Özellikle Covid-19 pandemisi ile kentler (turizm kentleri) üzerinde etkilerinin ne olacağı üzerinde, ekonomik sistemlerde ne tür dönüşümler yaratacağı, kentlerin nasıl dönüşebileceği, yatırımcı ve politika yapıcıların kurgucu beklentilerinin (fictional expectations) ne yönde olacağı ve bunun bireysel ve kollektif olarak kentler özelinde nasıl belirleyici olacağı konusunda nitel çalışmalar yapmaktayım.

Bölgesel Ekonomi, Şehir Ekonomisi ( Kent Ekonomisi), Turizm Ekonomisi, Rekreasyon, Tatil ve Turizm Coğrafyası, Bölge Planlamada Kent Coğrafyası, Şehir ve Bölge Planlama, Türkiye'de Bölgesel Analiz ve Planlama, Turizm Planlaması
Prof. Dr. Hacer MUTLU DANACI AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Mimari ve Tasarım
Prof. Dr. Elif ÇELEBİ KARAKÖK AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Kentsel Estetik, Mimari Miras ve Koruma, Mimari Tarih, Teori ve Eleştiri, Mimari Tasarım, Mimarlıkta Malzeme ve Teknoloji, Yapı Endüstrisi Çalışmaları, Teknoloji ve Sistemleri, Yapı, Çevre, Yerleşim ve Ürünlerde Koruma, Restorasyon, Yenileme, Yapısal Bütünlük ve Hasar, Mühendislik, Mimarlık ve Çevre Psikolojisi, Mimarlık Tarihi, Mimarlıkta Estetik
Doç. Dr. İkbal ERBAŞ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK FAKÜLTESİ Türkiye
Mimari ve Tasarım
Prof. Dr. Sebnem ERTAS BESIR AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye Web
İç Mimarlık , Mimari Miras ve Koruma, Yapı, Çevre, Yerleşim ve Ürünlerde Koruma, Restorasyon, Yenileme
Yrd. Doç. Dr. Emrah YILDIRIM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Emrah YILDIRIM, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde Yardımcı Doçent ve tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2001-2017 yılları arasında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışırken 2004 yılında yüksek lisans ve 2013 yılında doktora derecelerini almıştır. Aynı dönemde birçok ulusal projede araştırmacı olarak çalışmıştır. Çalışmaları peyzaj planlama, peyzaj metrikleri üzerine odaklanmaktadır. Halen enerji ve Kıyı peyzajları üzerine çalışmalar yürütmektedir.

Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Peyzaj Planlama
Endüstriyel Ürün Tasarımı, Tasarım Araçları ve Teknolojisi, Tasarım Tarihi, Teorisi ve Eleştiri
Prof. Dr. Vladimir MAKO University of Belgrade Faculty of Architecture, Department of Architecture Sırbistan
Mimari ve Tasarım
Prof. Dr. Massimiliano CAMPİ University of Naples Federico II DIARC - Department of Architecture İtalya
Mimari ve Tasarım

Yayın Editörü

Arş. Gör. Mikail AÇIKEL AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İç Mimarlık , Tasarım Kültürü ve Toplumsal Bağlam, Yapı Teknolojisi, Yapı (Diğer)
Arş. Gör. Elif PARLAK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ Türkiye
Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarlığında Arazi ve Su Kaynakları, Peyzaj Planlama, Peyzaj Tasarımı

Sekreterya

Arş. Gör. Büşra GÖKÜZ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Mimari ve Tasarım, Mimarlık, İç Mimarlık

İngilizce Dil Editörü

Sanat Tarihi, Türk İslam Sanatında Güzel Sanatlar, Ortaçağ Avrupa Tarihi

Türkçe Dil Editörü

Doç. Serkan KILIÇ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

.....

Mimarlık Tarihi, Osmanlı Arkeolojisi, İslam Tarihi ve Medeniyeti
Doç. Dr. Lokman TAY AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ Türkiye
Sanat Tarihi

Danışma Kurulu

İslam Sanatları, Kültürel ve Doğal Miras, Mimarlık Tarihi, Sanat Tarihi, Türk Kültür Tarihi
Prof. Dr. Ali Murat TANYER ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Mimarlık ve Tasarımda Bilgi Teknolojileri, Fiziksel Çevre Kontrolü, Proje ve Yapım Yönetimi
Prof. Dr. E. Füsun ALİOĞLU KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Prof. Dr. E.Füsun Alioğlu


İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (İDMMA), Mimarlık Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu. Aynı kurumda, Rölöve Restorasyon Dalı’nda 1981 yılında “İmrahor İlyas Bey Camisi -St. John Stoudios Manastır ve Kilisesi- Tarihsel Gelişim ve Çağdaş Biçimleniş Önerisi” adlı tez ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı’nda, 1989 yılında tamamladığı “Geleneksel Mardin Şehir Dokusu ve Evleri Üzerine Bir Deneme” başlıklı teziyle doktor unvanı aldı. Akademik kariyerine 1982 yılında, İDMMA, Kadıköy Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde asistan olarak başladı. 1982 yılında, Yıldız Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı, Tarihi Çevre Değerlendirme Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu. 1990-1993 yılları arasında Yrd. Doç. 1993 – 2001 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2001 yılında Profesör oldu. 2003-2007 yıllarında, YTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Başkanlığı; 2007-2008 yıllarında Restorasyon Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Şubat 2008’de Kadir Has Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim üyesi oldu. Halen aynı üniversitenin Sanat Tasarım Fakultesi, Mimarlık Bölümü öğretim üyesi; Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisans ve Doktora Programı yürütücüsü olarak görev yapmaktadır. Mimarlık tarihi, kültürel mirasın korunması, mimarlık eğitimi, mimarlık mesleği konularında ulusal ve uluslararası makale, bildiri ve yayınları bulunmaktadır.

Yapılı Çevrenin Tarihi ve Teorisi , Mimari Miras ve Koruma, Kültürel Miras ve Koruma
Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU İstanbul Kültür Üniversitesi Türkiye

Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, 1973 yılında Robert Kolej’den, 1978’de O.D.T.Ü. Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı Bölüm’de yüksek lisans derecesini aldıktan sonra eğitimini sürdürmek üzere A.B.D.’ye gitti ve 1986’da mimarlık alanında doktorasını tamamladı.

Türkiye’ye döndükten sonra 1988-1990 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde, 1994 yılından sonra da Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde akademik kariyerine devam etti. 1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör ünvanını alan Dostoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde onaltı yıl görev yaptı. Ayrıca, 1998-2008 yılları arasında Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi ve başkanı oldu.

2010 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademik kadrosuna katılan ve halen İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı olan Dostoğlu, 2019-2021 döneminde Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Dönem Başkanı olarak görev yaptı. Dostoğlu, ayrıca Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylık sürecinde 2011 yılında Alan Başkanı olarak atandı ve Bursa’nın 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasında önemli rol oynadı.

Dostoğlu’nun yurtiçinde ve yurtdışında yayımlanmış kitapları, kitap editörlükleri, kitap bölümleri, önemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, kongre bildirileri ile çeşitli mimari proje yarışmalarında ve meslekte başarı ödülleri bulunmaktadır.

Mimari Tasarım
Prof. Dr. Kağan GÜNÇE Eastern Mediterranean University Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Web

Kağan Günçe, Kuzey Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) Mimarlık alanında Profesörüdür. İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı profesör öğretim üyesidir. Aynı zamanda DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. DAÜ Mimarlık Bölümü, Mimarlık Programı’nda Lisans, Yüksek Lisans (MS in Arch.) ve Doktora (PhD in Arch) derecesine sahiptir. DAÜ'de HERA-C (Konut Eğitim, Araştırma ve Danışma Merkezi) Merkez Başkanlığı ve İç Mimarlık Bölüm Başkanlığı yapmıştır. Uzun yıllar Üniversite senatörlüğü yapmış olan Günçe, şu anda seçilmiş profesör temsilcisi senatördür. Araştırmaları arasında mimari teori, tasarım, çevre psikolojisi, koruma, konut sorunları ve çocuk mekanları konuları yer almaktadır. Çalışmalarında, mimari mekanın hafızada şekillendirilmesinde teknolojinin rolü, meslekteki konular ve eğitimi gibi diğer pek çok disiplindeki araştırmacılarla da işbirliği yapmış ve yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok dergide ve konferansta makaleleri, bildirileri bulunmaktadır. Belirtilen alanlarda uluslararası araştırma projeleri vardır. Akademik çalışmaları ‘web of scence’ platformunda pek çok atıf almış ve almaktadır.

https://www.webofscience.com/wos/woscc/summary/cd41b734-ba5a-4ea6-a2e7-d9e754905485-4ec8121e/relevance/1

İç Mimarlık , Mimari Miras ve Koruma, Mimari Tarih, Teori ve Eleştiri, Mimari Tasarım, Mimarlık ve Çevre Psikolojisi
Prof. Buğru Han Burak KAPTAN ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
İç Mimarlık , Tasarım, İç Dekorasyon Tasarımı, Tasarım (Diğer)
Prof. Dr. Nuriye SAY Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
İklim Değişikliği-Etkiler ve Adaptasyon, Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Peyzaj Planlama, Yenilenebilir Enerji Sistemleri
Doç. Dr. Antonella CONTİN Politecnico di Milano Department of Architecture and Urban Studies İtalya Web

Antonella Contin, architect and Ph.D., is a researcher at DAStU, Department of Architecture and Urban Studies, within the School of Architecture, Urban Planning, and Construction Engineering at Politecnico di Milano. She coordinates MSLab: Measure and Scale of the Contemporary City and MetroHUB, the UN-Habitat Centre on Metropolitan Dynamics, and is involved in the Politecnico di Milano initiative. She is the scientific coordinator and organizer of international workshops and seminars and leads several EU-funded research projects, including TEllme, Contested Territories, and Smart. With a regular presence at numerous international universities, her research centers on metropolitan architecture projects, urban growth, sustainable models, intelligent and responsive cities, new technologies, and urban mapping.

Mimari ve Tasarım
Yrd. Doç. Dr. Clara GARCİA-MAYOR Universidad de Alicante İspanya
Mimari ve Tasarım, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Planlama
Prof. Dr. Mehmet Hakan ERTEK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ, İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI Türkiye
İç Mimarlık
Prof. Dr. Ömür BARKUL Yıldız Teknik Üniversitesi Türkiye
Prof. Dr. Burak BEYHAN Muğla Sıtkı Koçman University Türkiye Web
Bölge Planlamada Kent Coğrafyası, Kent Tarihi, Kentsel Planlama ve Sağlık, Türkiye'de Bölgesel Analiz ve Planlama, Bölgesel Planlama, Coğrafi Bilgi Sistemleri
Prof. Dr. Özge YALÇINER ERCOŞKUN GAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Kentsel Bilişim, Planlamada Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)
Prof. Dr. Gülay Fatma HASDOĞAN KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK FAKÜLTESİ, ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ, ENDÜSTRİYEL TASARIM ANABİLİM DALI Türkiye
Endüstriyel Ürün Tasarımı
Prof. Dr. Özlem ER İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ, MİMARLIK FAKÜLTESİ, ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ Türkiye
Endüstriyel Ürün Tasarımı
Prof. Dr. Şebnem TİMUR ÖĞÜT İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye
Doç. Dr. Angela LOMBARDİ University of Texas at San Antonio Amerika Birleşik Devletleri
Yapı, Çevre, Yerleşim ve Ürünlerde Koruma, Restorasyon, Yenileme
Prof. Dr. Sedef DOGANER Wentworth Institute of Technology Amerika Birleşik Devletleri

Dr. Sedef Doganer studies design issues related to tourist spaces, resort towns, sustainable tourism development, and is an expert on cultural heritage tourism. Her research focuses on hotel design, sustainable tourism alternatives, tourism destination planning, and touristic places. She specializes in innovative, multi-disciplinary research on development in heritage zones that respects the continuity of existing heritage. Dr. Doganer’s work is widely recognized nationally and internationally. She has gained substantial experience in planning rural areas and villages towards Sustainable Rural Tourism in Turkey and is honored to be awarded by The Turkish Tourism Investors Association (TTYD) with a Barlas Kuntay Tourism Research Award in 2006 for her work "Life in Unulla Village." She has also been involved in "Master Planning Services for HemisFair and Surrounding Area" and served as one of the Historic Preservation Strategists (Co-PI) in 2010. Doganer is currently a member of the ICOMOS International Cultural Tourism Committee.

Her most recent projects include an assessment of San Antonio’s heritage resources, an analysis of heritage tourism small-business potential near Missions San José and San Juan, and research on heritage travelers. In light of the Missions’ recent designation as a UNESCO World Heritage Site, such detailed data will aid the city in promoting cultural travel, developing marketing campaigns around the travel trend, and supporting viable local businesses that are attractive to heritage tourists and locals alike.

Before she moved to the U.S., Dr. Doganer received many design awards with her practice in Turkey. She served as project manager and principal designer for numerous building design projects throughout Antalya and Istanbul. Dr. Doganer received her Bachelor of Architecture, Master of Science in Architecture, and Ph.D. from Istanbul Technical University.

At Wentworth Institute of Technology she teaches graduate and undergraduate design studios in addition to courses about architecture and tourism. She currently serves as the Dean of School of Architecture and Design at Wentworth Institute of Technology.

 

Mimari Tasarım
Son Güncelleme Zamanı: 15.12.2024 19:59:25