BibTex RIS Kaynak Göster

BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ

Yıl 2011, Cilt: 40 Sayı: 1, 17 - 21, 01.03.2011

Öz

Bu çalışmada “Türkiye F1 Hibrit Sebze Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Tohumluk Üretiminde
Kamu-Özel Sektör İşbirliği Projesi” kapsamında yürütülen “Sanayiye Yönelik
F1 Çeşit Geliştirmede Kullanılmak Üzere Domates Gen Havuzunun Genişletilmesi”
alt projesinde ele alınan bazı sanayi domatesi hatları incelenmiştir. 2007 – 2008 yılları
arasında yürütülen çalışmada hatların; meyve ağırlığı (g), meyve eni (mm), meyve boyu
(mm), meyve şekli, meyve enine kesiti, lop sayısı (adet), meyve eti kalınlığı (mm),
suda çözünebilir kuru madde (SÇKM %) ve domates suyu rengi özellikleri incelenmiştir.
Sonuç olarak; 52, 21xK/23, 22xK/2, 46xK/11 ve 19x6/7 numaralı hatlar incelenen
özellikler yönünden beğenilerek dikkate değer bulunmuştur.

Kaynakça

  • Anonim, 1998. Farklılık, Yeknesaklık ve Durulmuşluk Testleri İçin Bitki Özellik Belgesi. Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü, Ankara.
  • Anonim, 2007. (www.igeme.org). (Erişim Tarihi, 2009).
  • Anonim, 2008. Handbook of Plant Breeding. Vol:II. ISBN: 978-0-387-74108-6 e-ISBN: 978-0-387-74110-9, p:249 – 327.
  • Anonim, 2010. (www.faostat.org), (Erişim Tarihi, 20.01.2011).
  • Düzyaman, E. ve İ. Duman, 2003. Dried Tomato as a New Potential in Export and Market Diversification in Turkey. Acta Horticulturae 613: 433-436.
  • Erkan, S., İ. Duman, M. Gümüş, ve H. Türküsay, 2001. Üretime Girecek Olan Sa- nayi Domatesi Çeşitlerinin Agronomik, Teknolojik Özelliklerinin ve Bazı Viral ve Bakteriyel Hastalık Etmenlerine Karşı Dav- ranışlarının Belirlenmesi. TÜBİTAK, TOAG- TARP-2351 nolu Proje Sonuç Raporu, s:66.
  • Hortwith, N., 1960. Officials Methods of Analysis. AOAC: Chapter 29. Sugar and Sugar Products. AOAC. Benjamin Fraklin Station. Washington DC.
  • Kordus, R., 19991. Development of Yield and Soluble Solids Content in Fruit of Interspecific (Lycopersicon esculentum x L. pimpinellifo- lium Mill.). Biuletyn-Warzywniczy 1991 (37): 19-27. of Tomato
  • Vural, H., 1998. Endüstriyel Amaçlı Sebze Üretiminin Sorunları, Çözüm Önerileri. Ege Bölgesi I. Tarım Kongresi 7-11 Eylül 1998. Aydın. 1. Cilt 127-131.
  • Vural, H., D. Eşiyok ve İ. Duman, 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Basım Evi, Bornova, Izmir.
Yıl 2011, Cilt: 40 Sayı: 1, 17 - 21, 01.03.2011

Öz

Kaynakça

  • Anonim, 1998. Farklılık, Yeknesaklık ve Durulmuşluk Testleri İçin Bitki Özellik Belgesi. Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü, Ankara.
  • Anonim, 2007. (www.igeme.org). (Erişim Tarihi, 2009).
  • Anonim, 2008. Handbook of Plant Breeding. Vol:II. ISBN: 978-0-387-74108-6 e-ISBN: 978-0-387-74110-9, p:249 – 327.
  • Anonim, 2010. (www.faostat.org), (Erişim Tarihi, 20.01.2011).
  • Düzyaman, E. ve İ. Duman, 2003. Dried Tomato as a New Potential in Export and Market Diversification in Turkey. Acta Horticulturae 613: 433-436.
  • Erkan, S., İ. Duman, M. Gümüş, ve H. Türküsay, 2001. Üretime Girecek Olan Sa- nayi Domatesi Çeşitlerinin Agronomik, Teknolojik Özelliklerinin ve Bazı Viral ve Bakteriyel Hastalık Etmenlerine Karşı Dav- ranışlarının Belirlenmesi. TÜBİTAK, TOAG- TARP-2351 nolu Proje Sonuç Raporu, s:66.
  • Hortwith, N., 1960. Officials Methods of Analysis. AOAC: Chapter 29. Sugar and Sugar Products. AOAC. Benjamin Fraklin Station. Washington DC.
  • Kordus, R., 19991. Development of Yield and Soluble Solids Content in Fruit of Interspecific (Lycopersicon esculentum x L. pimpinellifo- lium Mill.). Biuletyn-Warzywniczy 1991 (37): 19-27. of Tomato
  • Vural, H., 1998. Endüstriyel Amaçlı Sebze Üretiminin Sorunları, Çözüm Önerileri. Ege Bölgesi I. Tarım Kongresi 7-11 Eylül 1998. Aydın. 1. Cilt 127-131.
  • Vural, H., D. Eşiyok ve İ. Duman, 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Basım Evi, Bornova, Izmir.
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Sönmez Bu kişi benim

Gülay Beşirli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 27 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 40 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sönmez, İ., & Beşirli, G. (2011). BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ. Bahçe, 40(1), 17-21.
AMA Sönmez İ, Beşirli G. BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ. Bahçe. Mart 2011;40(1):17-21.
Chicago Sönmez, İbrahim, ve Gülay Beşirli. “BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ”. Bahçe 40, sy. 1 (Mart 2011): 17-21.
EndNote Sönmez İ, Beşirli G (01 Mart 2011) BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ. Bahçe 40 1 17–21.
IEEE İ. Sönmez ve G. Beşirli, “BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ”, Bahçe, c. 40, sy. 1, ss. 17–21, 2011.
ISNAD Sönmez, İbrahim - Beşirli, Gülay. “BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ”. Bahçe 40/1 (Mart 2011), 17-21.
JAMA Sönmez İ, Beşirli G. BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ. Bahçe. 2011;40:17–21.
MLA Sönmez, İbrahim ve Gülay Beşirli. “BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ”. Bahçe, c. 40, sy. 1, 2011, ss. 17-21.
Vancouver Sönmez İ, Beşirli G. BAZI SANAYİ DOMATESİ HATLARI VE ÖZELLİKLERİ. Bahçe. 2011;40(1):17-21.

BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram