BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Water Absorption (Cobb Method) Values of Wheat Straw (Triticum aestivum L.) Paper Manufactured by KOH-Air Method

Yıl 2009, Cilt: 11 Sayı: 16, 1 - 5, 26.05.2009

Öz

In this study, 3 different cooking of wheat straw (Triticum aestivum L.) were carried out using KOH air method

with 14% KOH ratio at 110°C temperature for 60, 90 and 120 minutes. Water absorption (Cobb30 ) values of

papers prepared at 20°SR, 35°SR and 50°SR were measured. It was observed that as beating was increased

Cobb30 value was decreased for the same cooking conditions. Moreover, during cooking applications, increasing

temperatures caused decrease on Cobb30 values.

Buğday Saplarından (Triticum aestivum L.) KOH-Hava Yöntemiyle Üretilmiş Kâğıtların Su Emiciliğinin Tayini (Cobb Metodu)

Yıl 2009, Cilt: 11 Sayı: 16, 1 - 5, 26.05.2009

Öz

Bu çalışmada buğday saplarından (Triticum aestivum L.) KOH-Hava Metoduyla KOH oranı %14 ve sıcaklık
110°C sabit alınarak 60, 90 ve 120 dakika süre ile 3 ayrı pişirme yapılmıştır. 20°SR, 35°SR ve 50°SR’de
üretilmiş kâğıtların su emiciliği (Cobb30 ) değerleri ölçülmüştür. Aynı pişirme şartlarında hamurda dövmenin
artmasıyla Cobb30 değerinin azaldığı gözlenmiştir. Ayrıca, değişik pişirmelerde sıcaklık arttırıldıkça Cobb30
değeri azalmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayhan Gençer Bu kişi benim

Hüdaverdi Eroğlu Bu kişi benim

Ufuk Ayaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Mayıs 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 11 Sayı: 16

Kaynak Göster

APA Gençer, A., Eroğlu, H., & Ayaz, U. (2009). Buğday Saplarından (Triticum aestivum L.) KOH-Hava Yöntemiyle Üretilmiş Kâğıtların Su Emiciliğinin Tayini (Cobb Metodu). Bartın Orman Fakültesi Dergisi, 11(16), 1-5.


Bartin Orman Fakultesi Dergisi Editorship,

Bartin University, Faculty of Forestry, Dean Floor No:106, Agdaci District, 74100 Bartin-Turkey.

Tel: +90 (378) 223 5094, Fax: +90 (378) 223 5062,

E-mail: bofdergi@gmail.com