İnönü Üniversitesi Mühendislik fakültesi yazılım Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Kriptografi; bilgi güvenliği ve graf teoerisine yönelik çalışmaları bulunmaktadır.
Adnan Fatih Kocamaz Şubat 1979'da Malatya'nın Arapgir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektronik Mühendisliğinden 2001 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Bursa Hilteks İşletmesinin İşletme Müdürlüğünü yaptı. 2002 yılında Trakya Üniversitesinde akademik kariyerine başladı. 2008 Yılında Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisansını, 2011 yılında ise aynı bölümde doktora eğitimini tamamladıktan sonra, Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı ve kurucu bölüm başkanlığını yaptı. 2013 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde çalışmaya başladı. 2019 yılında doçentlik ünvanını aldı.
Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, bina içi mobil robotlar, mobil robotlarda yol planlama algoritmaları, çoklu mobil robotlarda görev paylaşımı, görev optimizasyonları, görüntü tabanlı mobil robot kontrol ve yol planlama algoritmaları alanlarında ve son dönemde de Kuantum Hesaplama, Kuantum Bilisayarlar ve Kuantum Programlama alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Bu alanlarla ilgili olarak onlarca uluslar arası yayın, 3 TÜBİTAK(Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), 2 BAP (Bilimsel Araştırma Projesi) yürütmüştür bir patent almıştır. Alan dışında iki patente daha sahiptir. BAP projeleri Sanayi Kuruluşu olan Çalık Denim Ar-Ge merkezi ile ÜSİ (Üniversite Sanayi İşbirliği) çalışması olarak yürütülmüştür. Projelerde, firmanın bina içi lojistik süreçlerinin otonom hale dönüştürülmesi için alt yapı çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Yine TÜBİTAK tarafından Yurt Dışı Araştırma Projesi Kapsamında hazırlanan projesi kabul edilmiştir. Proje kapsamında Japonya Konan Üniversitesinde bir yıllığına Prof. Dr. Tomohiro Umetani danışmanlığında “Mobil Robotlar için Blok Zincir Tabanlı Dinamik Yönetim Sistemi” çalışması kabul edilmiştir. 2022 Ekim ayından itibaren de post doktora çalışmasına Konan Üniversitesi Intelligence and Informatitics Bölümünde devam etmektedir.
Kocamaz, akademik kariyeri boyunca uluslararası dergilerde 38 makalesi ve uluslararası konferanslarda 45 bildirisi yayınlanmış, 12 proje yürütmüş ve üç patent almıştır. Şu anda mobil robotlar için bir patent başvurusu vardır. Aynı zamanda Springer Book tarafından yayınlanan Mobil Robotlar Üzerine Uluslararası Kitap yazdı ve şu anda ROS (Robot İşletim Sistemi) üzerine Türkçe dilinde basılan bir kitap yazıyor. Kocamaz, 5 yüksek lisans ve 10 doktora öğrencisiyle mezun oldu. Halen iki doktora öğrencisi ile çalışmalarına devam etmektedir.
The Creative Commons Attribution 4.0 International License is applied to all research papers published by JCS and
a Digital Object Identifier (DOI) is assigned for each published paper.