Agro turizmi, turizm literatüründe uzun süredir tartışılan bir konu olmasına rağmen, agro turizm türleri ile nesiller arasındaki ilişki nispeten yakın zamanda ilişkilendirilmiştir. Bu çalışmada, turizm ve tarım uygulamaları, çiftlik konaklaması, çiftliğin yiyecek ve içecek servisinden yararlanma, katılımlı agro turizm faaliyetleri, çiftlik ürünlerinin perakende satışı, çiftlikte terapi, çiftlikte tatil ve çiftlikte eğlence bağlamında Z Kuşağı üyelerinin Agro turizm tipi tercihlerine entegre edilmiş ve incelenmesi hedeflenmektedir. Salgın sırasında dayanışma sürecinde çiftliklerde toplanamayan hasada büyük katkı sağlayan 322 gönüllü Z Kuşağı üyesine İzmir'de ulaşıldı. Toplamda, MAXQD2020 programı kullanılarak İzmir'in 30 farklı ilçesinden 30 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapılarak elde edilen veriler yorumlanmıştır. Bu bulgulardan hareketle Agro turizm pazarı, Z kuşağına bağlı olarak ortaya çıkan bu farklılıklara göre bölümlere ayrılabilir.
Agro Turizm Agro Turizm Türleri Başka Bir Tarım Mümkün COVID-19 İzmir Z Kuşağı
Although agro tourism has been a topic that has been discussed in the tourism literature for a long time, the relationship between agro tourism types and generations has been associated relatively recently. In this study, tourism and agriculture practices are integrated into the Agro tourism type preferences of generation Z members in the context of farm accommodation, farm catering, participatory agro tourism, farm retailing, therapy at the farm, holiday in the farm and farm entertainment is aimed to be examined. During the pandemic, 322 volunteer generation Z members, who contributed greatly to the harvest that could not be collected in the farms during the solidarity process, was reached in Izmir. In total, the data obtained using the MAXQD2020 program of face-to-face interviews with 30 people from 30 different districts of İzmir were interpreted. Based on these findings, the Agro tourism market can be segmented according to these differences that occur depending on Generation Z.
Agro Tourism Circular Agriculture COVID-19 Generation Z İzmir Types of Agro Tourism
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2022 |
Gönderilme Tarihi | 28 Kasım 2021 |
Kabul Tarihi | 16 Mayıs 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Beykoz Akademi Dergisi 2022 Özel Sayı |