Dergi Kurulları

Editör

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisans eğitimini Essex Üniversitesi'nde iktisat alanında  ve doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat alanında tamamlamıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde Dr. Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. İlgi ve çalışma alanları ticari, finansal ve ekonomik serbestleşme politikalarının iktisadi etkileri üzerinedir.

Makro İktisat, Para-Bankacılık, Uluslararası İktisat
Prof. Dr. Mustafa Kemal AYDIN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ 0000-0002-3108-1734 Türkiye Web
Adapazarı’nda doğdu (1961). Lisans diplomasını Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Mersin Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu’ndan aldı (1985). Yüksek lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde turizm alanında (1992-1994), doktora öğrenimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat alanında (1994-1997) tamamladı. 2008 senesinde uluslararası iktisat ve gelişme iktisadı alanında doçent oldu ve 2013 senesinde Sakarya Üniversitesi’nde profesör unvanı aldı. Halen bu üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Ekonomi Politik Teorisi, Makro İktisat, Uluslararası İktisat

Alan Editörleri

Prof. Dr. Sinem YILDIRIMALP SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0003-0171-5916 Türkiye Web
Çalışma Ekonomisi, Toplumsal Cinsiyet ve Siyaset, Sosyal Politika, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Sakarya Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Akademik kariyerine 2000’de Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Araştırma görevlisi olarak başladı. “Ermeni Meselesinin Ortaya Çıkışında Kilisenin Rolü” başlıklı çalışma ile yüksek Lisansını, “Ermeni Meselesi Çerçevesinde 1893 Ankara Mahkemelerinin Yeri ve Önemi” başlıklı çalışma ile doktorasını Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Başlıca çalışma alanları; Yakınçağ Osmanlı Tarihi, Ermeni Meselesi, Sultan II. Abdülhamid Devri, Osmanlı’da Misyonerlik’tir. 

Genel Türk Tarihi, Yakınçağ Osmanlı Tarihi, Osmanlı Tarihi
Doç. Dr. Gökçe CANDAN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0002-5966-0009 Türkiye Web

Dr. Gökçe CANDAN, Sakarya Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde, 2007 yılında lisans, Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda; 2010’da yüksek lisans, 2016’da doktorasını tamamlamıştır. 2010-2017 yılları arasında Uzman olarak Sakarya Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde görev almıştır. 2017 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümünde  öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Başlıca çalışma alanları; Çok Kriterli Karar Verme, Yöneylem Araştırması ve Bulanık Mantık olmakla beraber, bu alanlarda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Yöneylem Araştırması, Uluslararası İşletmecilik, İstatistiksel Analiz, Matematikte Yöneylem Araştırması, Çok Ölçütlü Karar Verme
Doç. Dr. Filiz CİCİOĞLU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0001-6535-0528 Türkiye Web

1979 yılında Sakarya’da doğdu. Lisans eğitimini 2001 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. “Avrupa Birliği’nin Siyasi Geleceği” isimli yüksek lisans tezini 2004 yılında tamamlayarak, aynı yıl doktora eğitimine başladı. Doktora eğitimini “Sivil Toplum-Dış Politika İlişkisi Çerçevesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği Politikasına Sivil Toplum Kuruluşlarının Yaklaşımı” başlıklı tezi ile Prof. Dr. Kemal İnat danışmanlığında 2011 yılında tamamladı. 2001 yılından 2011 yılına kadar Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi, 2011 yılından 2021 yılına kadar Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2021 yılında Uluslararası İlişkiler alanında Doçent ünvanı aldı. Halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak Avrupa Birliği, sivil toplum-dış politika ilişkisi ve Uluslararası Örgütler alanlarında lisans ve lisanüstü düzeyde dersler vermekte olup, bu konularda yazılmış bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. 

Uluslararası Siyaset, Uluslararası İlişkiler

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisans eğitimini Essex Üniversitesi'nde iktisat alanında  ve doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat alanında tamamlamıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde Dr. Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. İlgi ve çalışma alanları ticari, finansal ve ekonomik serbestleşme politikalarının iktisadi etkileri üzerinedir.

Ekonomi Politik Teorisi, Makro İktisat, Finansal Ekonomi

1980 SAKARYA'DA DOĞDU. BOĞAZİÇİ PSİKOLOJİ LİSANS (2005) VE SAKARYA SOSYOLOJİ YL (2007) TAMAMLADI. ODTÜ SOSYOLOJİDE BAŞLADIĞI DOKTORA ÇALIŞMASINI SAKARYA SOSYOLOJİDE DEVAM ETTİRMEKTEDİR. BİLGİ VE BİLİM SOSYOLOJİSİ, DİN SOSYOLOJİSİ,  EDEBİYAT SOSYOLOJİSİ TEMEL İLGİ ALANLARIDIR.

Felsefe, Sosyoloji

Yardımcı Editörler

Doktora Sezgin UYSAL SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0002-0324-7899 Çek Cumhuriyeti Web

Sezgin Uysal, 2018'de Sakarya Üniversitesi'nde YÖK100/2000 Doktora programı kapsamında "Davranışsal Ekonomi" tematik alanında doktorasına başlamıştır. 2021'den itibaren doktora tezi kapsamında Masaryk Üniversitesi Deneysel Ekonomi Laboratuvarı'nda (MUEEL) ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

Davranışsal İktisat, Sosyal Politika, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Arş. Gör. Yunus YİĞİT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0002-8323-0383 Türkiye Web

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri lisans mezunudur. Yüksek lisans çalışmalarını Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında tamamlamıştır. Aynı bölümde 2017’de başladığı doktora eğitimini sürdürmektedir. 2016’dan beri Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. 

Çalışma Ekonomisi, Sosyal Politika, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Dil ve Web Editörü

Doktora Elifnaz ÖZKAN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 0000-0002-5153-7014 Türkiye
Davranışsal İktisat, Sosyal Politika, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Yabancı Dil Editörü

DANIŞMA KURULU

Ahmet İNSEL (Galatasaray Üniversitesi) Ahmet MAKAL (Ankara Üniversitesi) Aykut GÜNER (İstanbul Üniversitesi) Durukan ABDULHAKİMOĞULLARI  (Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi) Engin YILDIRIM (Anayasa Mahkemesi) Ensar YILMAZ (Yıldız Teknik Üniversitesi) Erol TAYMAZ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Fazilet İrem GÜR YİĞİT (İstanbul Üniversitesi) Hakan POYRAZ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Hamza AL (İstanbul Üniversitesi) İsmail ÇELEBİ (Masaryk Üniversitesi) Jürgen BELLERS (Siegen Üniversitesi) Kerim ÖZDEMİR (Balıkesir Üniversitesi) Köksal ŞAHİN (Sakarya Üniversitesi) Markus Porsche-LUDWİG (National Dong-Hwa Üniversitesi) Mehmet BARCA (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi) Mehmet ÇETİN ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Michael DİLLON (Lancaster Üniversitesi) Murat TOZAN (Ege Üniversitesi) Mustafa HATİPLER (Trakya Üniversitesi) Mücahit AYDIN (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi) Özgür KAYALICA (İstanbul Teknik Üniversitesi) Turan YILDIRIM (Marmara Üniversitesi) Veysel BOZKURT (İstanbul Üniversitesi) 

Sekreter

Yüksek Lisans Yeşim DALKILINÇ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Trakya Üniversitesi 2014 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu 

Yeni Türk Edebiyatı / Yüksek Lisans / Tez Dönemi 

Dil Çalışmaları, Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı

Twitter            Google Akademik              Academia.edu                                             

 21476                        21475                                22079

@DergisiBilgi        Bilgi Dergisi Google Akademik Hesabı           Bilgi Dergisi Academia.edu Hesabı             

Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.