This study was supported financially by the Republic Of Turkey Ministry Of Agriculture And Forestry General Directorate of Agricultural Research and Policies
TAGEM/HSGYAD/16/A05/P03/114
Çalışma, Capoeta antalyensis'in et verimi, kimyasal bileşimi ve yağ
asidindeki mevsimsel değişiklikleri belirlemeyi amaçlamıştır. Örnekler, Sorgun
Barajı'nda (Aksu, Isparta, Türkiye) solungaç ağları (16x16, 20x20, 25x25,
30x30, 35x35 ve 40x40 mm gözenek büyüklüğü) kullanılarak yakalandı. Bu amaçla
toplam 45 balık kullanılmıştır. Balıkların uzunlukları 18.8-36.7 cm ve
ağırlıkları 71.85-452.00 g idi. Et verimleri derili filetolar için% 50.20 -%
56.42 arasında ve derisiz filetolar için% 40.65 -% 48.45 arasında
belirlenmiştir. En yüksek protein değeri sonbaharda belirlendi (% 15.73 ±%
0.18). Mevsimsel olarak yağ ve kül değeri için anlamlı farklılıklar saptanmadı
(p> 0.05). Nem içeriği sonbaharda diğer mevsimlere göre daha düşüktü. C.
antalyensis analizinde 27 farklı yağ asidi belirlenmiştir.
TAGEM/HSGYAD/16/A05/P03/114
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Proje Numarası | TAGEM/HSGYAD/16/A05/P03/114 |
Yayımlanma Tarihi | 15 Nisan 2021 |
Gönderilme Tarihi | 15 Haziran 2020 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 14 Sayı: 1 |