Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 4, 191 - 193, 01.10.2019

Öz

Kaynakça

  • Anonim 2013. Konya-Karaman bölgesi 2014-2023 bölge planı, teknik komite raporları 7, tarım teknik komitesi, hayvansal üretim alt çalışma grubu nihai raporu, http:// www.mevka.org.tr/, Mevlana Kalkınma Ajansı (erişim tarihi: 19.11.2018).
  • Bakır G, Han F. 2014. Yalova ilindeki süt sığırcılığı işletmelerinin yapısal özelliklerini etkileyen faktörler: Yetiştirme faaliyetlerinin belirlenmesi. TÜTAD, 1: 63-67.
  • Baş T. 2010. Anket, Seçkin Yayıncılık, Ankara.
  • Ece S. 2008. Organik Tarım işletmelerinde pazarlama sorunlarına yönelik Şanlıurfa ilinde bir araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Şanlıurfa.
  • Elmaz Ö, Saatcı M, Özçelik Metin M, Sipahi C. 2010. Burdur ili süt sığırcılığı ve özellikleri. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi BAP yayınları, Burdur, Türkiye, pp: 15-57.
  • Kara A. 2007. Organik ürünlerin pazarlanmasında tüketicilerin tutumlarının ve tercihlerinin değerlendirilmesine yönelik bir araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Sakarya.
  • Kaygısız A, Tümer R, Orhan H, Vanlı Y. 2008. Kahramanmaraş bölgesi süt sığırı işletmelerinin yapısal özellikleri: 1. yetiştirme uygulamaları. SDE Zir Fak Derg, 3: 23-31.
  • Onder H. 2018. Nonparametric statistical methods used in biological experiments, BSJ Eng Sci, 1(1): 1-6.
  • Şeker İ, Tasalı H, Güler H. 2012. Muş ilinde sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelerin yapısal özellikleri. Fırat Üniv Sağ Bil Vet Dergi, 26: 9-16.
  • Tatar AM, 2007. Ankara ve Aksaray damızlık sığır yetiştiricileri il birliklerine üye süt sığırcılığı işletmelerinin yapısı ve sorunları. Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, Türkiye, pp: 25-65.
  • URL 1: https://corum.tkdk.gov.tr/Tedbirler.aspx (erişim tarihi:20.04.2019).
  • URL 2: https://corum.tkdk.gov.tr/Duyuru.aspx?Id=19104 (erişim tarihi: 20.04.2019).
  • Uzmay A, Ozden F. 2016. A Study on the factors affecting the dairy policy opinions of the 2013 Turkey national dairy summit participants. Journal of Agricultural Science and Technology, 18(5): 1163-1172.

Results of Education Seminar in Dairy Cattle Farms in Çorum

Yıl 2019, Cilt: 2 Sayı: 4, 191 - 193, 01.10.2019

Öz

The aim of this study is to determine the results of the training seminar held for breeders in March 2018 in
Çorum province, Alaca, Mecitözü and Sungurlu districts in order to eliminate the problems in dairy cattle enterprises
supported by the Agriculture and Rural Development Support Institution (ARDSI). It was found that the survey consisting
of 12 questions showed similar values in the districts, but the highest change was seen in Mecitözü district. It was
determined that the answers for the study conducted in Alaca vary significantly before and after the seminar (P <0.05),
addiction is 11%, this value is 12% in Çorum, 16% in Sungurlu and 27% in Mecitözü. When the results are evaluated, it is
understood that the seminars conducted change the answers given to the questions in the direction of yes.

Kaynakça

  • Anonim 2013. Konya-Karaman bölgesi 2014-2023 bölge planı, teknik komite raporları 7, tarım teknik komitesi, hayvansal üretim alt çalışma grubu nihai raporu, http:// www.mevka.org.tr/, Mevlana Kalkınma Ajansı (erişim tarihi: 19.11.2018).
  • Bakır G, Han F. 2014. Yalova ilindeki süt sığırcılığı işletmelerinin yapısal özelliklerini etkileyen faktörler: Yetiştirme faaliyetlerinin belirlenmesi. TÜTAD, 1: 63-67.
  • Baş T. 2010. Anket, Seçkin Yayıncılık, Ankara.
  • Ece S. 2008. Organik Tarım işletmelerinde pazarlama sorunlarına yönelik Şanlıurfa ilinde bir araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Şanlıurfa.
  • Elmaz Ö, Saatcı M, Özçelik Metin M, Sipahi C. 2010. Burdur ili süt sığırcılığı ve özellikleri. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi BAP yayınları, Burdur, Türkiye, pp: 15-57.
  • Kara A. 2007. Organik ürünlerin pazarlanmasında tüketicilerin tutumlarının ve tercihlerinin değerlendirilmesine yönelik bir araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Sakarya.
  • Kaygısız A, Tümer R, Orhan H, Vanlı Y. 2008. Kahramanmaraş bölgesi süt sığırı işletmelerinin yapısal özellikleri: 1. yetiştirme uygulamaları. SDE Zir Fak Derg, 3: 23-31.
  • Onder H. 2018. Nonparametric statistical methods used in biological experiments, BSJ Eng Sci, 1(1): 1-6.
  • Şeker İ, Tasalı H, Güler H. 2012. Muş ilinde sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelerin yapısal özellikleri. Fırat Üniv Sağ Bil Vet Dergi, 26: 9-16.
  • Tatar AM, 2007. Ankara ve Aksaray damızlık sığır yetiştiricileri il birliklerine üye süt sığırcılığı işletmelerinin yapısı ve sorunları. Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara, Türkiye, pp: 25-65.
  • URL 1: https://corum.tkdk.gov.tr/Tedbirler.aspx (erişim tarihi:20.04.2019).
  • URL 2: https://corum.tkdk.gov.tr/Duyuru.aspx?Id=19104 (erişim tarihi: 20.04.2019).
  • Uzmay A, Ozden F. 2016. A Study on the factors affecting the dairy policy opinions of the 2013 Turkey national dairy summit participants. Journal of Agricultural Science and Technology, 18(5): 1163-1172.
Toplam 13 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Research Articles
Yazarlar

Şeyma Aydemir 0000-0003-0636-8212

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2019
Gönderilme Tarihi 25 Temmuz 2019
Kabul Tarihi 29 Ağustos 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aydemir, Ş. (2019). Results of Education Seminar in Dairy Cattle Farms in Çorum. Black Sea Journal of Agriculture, 2(4), 191-193.

                                                  24890