Mikroalgler nüfusun sürdürülebilir bir gıda tedariğine duyduğu gereksinimi karşılayabilecek önemli potansiyele sahip kaynaklardır. Mikroalgler sadece önemli bir protein kaynağı olarak değil, aynı zamanda insan sağlığı üzerine olumlu etkileri bulunan biyoaktif bileşenlerce zengin olmaları açısından da önemlidir. Sahip oldukları antioksidatif, antihipertansif, antikarsinojenik etkiler yenilikçi ve fonksiyonel gıda üretiminde dikkatleri mikroalglere ve özellikle mikroalg bazlı proteinlere çekmiştir. İnsan sağlığı üzerine etkilerini direk inceleyen bilimsel nitelikte bir çalışma olmamakla birlikte şu anda literatürde yapılmış uygulamalar gıda ürününe alg biyokütlesinin tamamen eklenmesi veya belirli bazı bileşenlerin eklenmesi şeklindedir.
Mikroalg Protein Biyoaktif Bileşenler Yenilikçi Gıda Uygulamaları
-
-
-
Microalgae are resources that have significant potential to meet the population's need for a sustainable food supply. Microalgae are important not only as an important source of protein, but also they are rich in bioactive components that have positive effects on human health. Their antioxidative, antihypertensive, anticarcinogenic effects have drawn attention to microalgae and especially microalgae-based proteins in the production of innovative and functional foods. Although it is not a scientific study that directly examines the effects on human health, the applications in the literature are in the form of adding algae biomass to the food product completely or adding certain components of algae.
Microalgae Protein Bioactive Compounds Innovative Food Applications
-
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Proje Numarası | - |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 1 |