Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Bibliography of Zazaki Resources 2

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 9, 273 - 282, 15.04.2015

Öz

According to the data that we have Zazaki met with academy world in the years 1856-57 with Peter Lerch's works, from that day to today seems to have left behind nearly 160 years. In the first terms while mostly western scientist and orientalists' works were effective, in recent times we see that the studies are concentrated in Turkey much more; but also new ones are added to western sources every day. Following and identifying these academic studies related to Zazaki which ongoing on a wide geographical area is a difficult job. The opening of master section on Zazaki in some universities in Turkey and initial publication of the first paper in this area open a wider area to us. This study is continuation of the study published by the same name in 2014; offers a bibliography of books about Zazaki, articles, book chapters, master papers and doctoral theses.

Kaynakça

  • -

ZAZACA KAYNAKLARA DAİR BİR BİBLİYOGRAFYA ÇALIŞMASI 2

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 9, 273 - 282, 15.04.2015

Öz

Elimizdeki mevcut verilere göre akademi dünyası ile 1856-57 yıllarında PeterLerch ’in çalışmaları ile tanışan Zazaca, o günden bugüne yaklaşık 160 yılını geride bırakmış görünmektedir. İlk dönemlerde daha çok Batılı bilim adamları ve oryantalistlerin çalışmaları hâkim olurken, son dönemlerde bu çalışmaların daha çok Türkiye ’de yoğunlaştığını görmekteyiz; ancak Batılı kaynaklara da her geçen gün yenileri eklenmektedir. Oldukça geniş bir coğrafyada devam eden Zazaca ile ilgili bu akademik çalışmaları takip ve tespit etmek, oldukça zor bir iştir. Türkiye’deki bazı üniversitelerde Zazaca ile ilgili yüksek lisans bölümlerinin açılması ve bu alandaki ilk tezlerin yayımlanmaya başlanması da bizlere daha geniş bir alan açmaktadır. Bu çalışma, 2014 yılında aynı isimle yayımlanan çalışmanın devamı niteliğinde olup; Zazaca ile ilgili kitap, makale, sempozyum bildirisi, yüksek lisans tezlerinin bir bibliyografyasını sunmaktadır.

Kaynakça

  • -
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Murat Varol

Yayımlanma Tarihi 15 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Varol, M. (2015). ZAZACA KAYNAKLARA DAİR BİR BİBLİYOGRAFYA ÇALIŞMASI 2. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 5(9), 273-282.