Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

BYUNG-CHUL HAN: “EXPELLİNG THE OTHER” BOOK REVIEW

Yıl 2024, Cilt: 5 Sayı: 9, 253 - 263, 31.12.2024
https://doi.org/10.62356/cihansumul.1517864

Öz

In this book, Han analyses the relationship between the subject and the other in contemporary societies and analyses how this relationship has become increasingly exclusionary and uniformising. Han’s analysis is a psychopolitical analysis. Han’s main arguments in his study can be listed as follows: the increase in narcissistic tendencies in today’s societies, especially with the promotion of individualism, which leads to the exclusion of the other; the subject makes itself open to voluntary exploitation with positivity and transparency instead of suppression and prohibition; and today's forms of communication weaken the subject emotionally, thus cutting off interaction with the other. In putting forward these basic arguments, Han methodologically combines philosophical and sociological analysis with cultural criticism. He also adds psychology/psychoanalysis to this, and in our opinion, his methodology is based on a psychopolitical basis. By analysing the sociological and psychological problems of contemporary societies, the book offers a critical perspective that can benefit both the general readership and the academic community. Since it analyses social issues and current issues with a critical perspective, it constitutes an important source for both the field and those who are concerned about social issues.

Kaynakça

  • Han, B. C. (2023). Ötekini kovmak: Günümüzde toplum, algı ve iletişim (Çev. M. Özdemir). Ketebe Yayınları.

BYUNG-CHUL HAN: “ÖTEKİNİ KOVMAK” KİTAP İNCELEMESİ

Yıl 2024, Cilt: 5 Sayı: 9, 253 - 263, 31.12.2024
https://doi.org/10.62356/cihansumul.1517864

Öz

Han, bu kitabında günümüz toplumlarında özne ve öteki ilişkisini analiz ederken bu ilişkinin giderek daha fazla ne şekilde dışlayıcı ve tek tipleştirici hale geldiğini analiz eder. Han’ın analizi, psikopolitik bir analizdir. Han’ın çalışmasındaki temel argümanlarını; günümüz toplumlarında özellikle bireyciliğin teşvik edilmesiyle narsistik eğilimlerin çoğalması ve bunun ötekini dışlamaya yol açması, bastırma ve yasaklama yerine olumluluk ve şeffaflık ile öznenin kendini gönüllü sömürüye açık hale getirmesi ve günümüz iletişim biçimlerinin duygusal açıdan özneyi zayıflattığı, bu şekilde de ötekiyle etkileşimi kestiği şeklinde sıralayabiliriz. Han, bu temel argümanları öne sürerken metodolojik açıdan felsefi ve sosyolojik analiz ile kültürel eleştiriyi birleştirir. Buna ayrıca psikoloji/psikanalizi ekler ki bize göre metodolojisi psikopolitik bir temele dayanır. Kitap günümüz toplumlarının sosyolojik ve psikolojik sorunlarını analiz ederek hem genel okuyucu kitlesinin hem de akademi çevresinin faydalanabileceği eleştirel bir perspektif sunar. Özellikle toplumsal meseleler ve güncel konuları eleştirel bir perspektifle analiz etmesinden dolayı hem alana hem de toplumsal meseleleri dert edinenlere önemli bir kaynak oluşturur.

Kaynakça

  • Han, B. C. (2023). Ötekini kovmak: Günümüzde toplum, algı ve iletişim (Çev. M. Özdemir). Ketebe Yayınları.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Politika ve Yönetim (Diğer), Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Siyaset Bilimi (Diğer), Siyaset Sosyolojisi
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Veysi Kılıç 0000-0003-0770-8186

Erken Görünüm Tarihi 30 Aralık 2024
Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2024
Gönderilme Tarihi 17 Temmuz 2024
Kabul Tarihi 12 Eylül 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Kılıç, V. (2024). BYUNG-CHUL HAN: “ÖTEKİNİ KOVMAK” KİTAP İNCELEMESİ. Cihanşümul Akademi Sosyal Bilimler Dergisi, 5(9), 253-263. https://doi.org/10.62356/cihansumul.1517864

Cihanşümul Akademi Sosyal Bilimler Dergisi, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC) ile lisanslanmıştır.