BibTex RIS Kaynak Göster

Measuring the Impacts of the Progress of Cities on Real Estate Values

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 443 - 458, 01.09.2015

Öz

Investors, companies and people who have savings invest real estate because the expectation of the
increasing future value of it. The correctly determination of the real estate value is important. The
impact of the development of cities generally is not taken into account to detect the value of real
estate. This study aims to determine whether there is a significantly difference in the investment of
real estate to the south and west of the cities rather than other parts of that. For this reason,
percentage change in real estate value per m2
in the five largest cities of Turkey, is analysed
according to geographical location and direction of cities. As a result, the return on real estate
investment at the south and west of cities is a significantly difference compared to investment in
other parts of those.

Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 2, 443 - 458, 01.09.2015

Öz

Yatırımcıların, şirketlerin ve tasarruf sahiplerinin gelecekte değer artışını düşünüp, yatırım yaptıkları araçlardan bir tanesi gayrimenkuller olmaktadır. Bir yatırım aracı olan gayrimenkullerin değerinin doğru olarak ölçülmesi önemlidir. Şehirlerin ilerleme yönlerinin gayrimenkul değeri üzerindeki etkisi gayrimenkul değerleme yöntemlerinde dikkate alınmamaktadır. Bu çalışmanın amacı şehirlerin güneyine ve batısına yapılacak bir gayrimenkul yatırımının, şehrin diğer yönlerine yapılacak yatırımlara göre bir farklılık yaratıp yaratmadığını tespit etmektir. Bunun için beş büyük şehirdeki ilçelerin m2 başına düşen konut değerlerindeki yüzdesel değişimin, ilçelerin coğrafi konum ve yönlerine göre farkı incelenmiştir. Sonuç olarak beş büyük şehrin güney ve batısındaki gayrimenkul yatırım getirisinin, diğer yönlere yapılacak gayrimenkul yatırımı ile arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılığın olduğu tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA96RS46PB
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Murat Atik Bu kişi benim

Yaşar Köse Bu kişi benim

Bülent Yılmaz Bu kişi benim

Mehmet Erbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Atik, M., Köse, Y., Yılmaz, B., Erbaş, M. (2015). Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 443-458.
AMA Atik M, Köse Y, Yılmaz B, Erbaş M. Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2015;5(2):443-458.
Chicago Atik, Murat, Yaşar Köse, Bülent Yılmaz, ve Mehmet Erbaş. “Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 2 (Eylül 2015): 443-58.
EndNote Atik M, Köse Y, Yılmaz B, Erbaş M (01 Eylül 2015) Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 2 443–458.
IEEE M. Atik, Y. Köse, B. Yılmaz, ve M. Erbaş, “Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, ss. 443–458, 2015.
ISNAD Atik, Murat vd. “Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/2 (Eylül 2015), 443-458.
JAMA Atik M, Köse Y, Yılmaz B, Erbaş M. Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:443–458.
MLA Atik, Murat vd. “Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, 2015, ss. 443-58.
Vancouver Atik M, Köse Y, Yılmaz B, Erbaş M. Şehirlerin İlerleme Yönlerinin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(2):443-58.