Son yıllar zarfında, Formpza ve Japonyada yetişen kâfur ağaç¬larından elde edilen tabiî kâfur ile Pinen’den yapılan sun’î kâfurdan ayrı olarak, bazı memleketlerde kâfur ihtiva eden Labiatae familyasına men¬sup Ocimum türlerinin kültüre alınması ve kâfur verimi üzerinde dene¬meler yapılmaktadır.
Bu mesaide Antalya sıcak iklim nebatları ıslah istasyonu tarafın¬dan denemelere alınmış olan Ocimum kilimandscharicum bitkisinin 1947 ve 1948 yıllarına ait yaz ve sonbahar mahsullerinin kâfur ve kâfur yağ¬ları üzerinde araştırmalar yapılmıştır.
lîncelenen bitkide kâfurun, asıl kâfur ağacının aksine olarak, en çok yapraklarda bulunduğu tesbit edilmiştir
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Kimya Mühendisliği |
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1952 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1952 Cilt: 04 |
Communications Faculty of Sciences University of Ankara Series B Chemistry and Chemical Engineering
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.