Organik
tarım ve organik üretim tarihsel süreç içerisinde büyük gelişmeler göstermiş ve
bugün yeni bir aşamaya gelinmiştir. Bu yeni aşamanın adı “Organik 3.0” olarak belirlenmiştir. Organik üretimin tüm
devletlerin ana politik hedeflerinden biri haline gelmesi, globalleşen dünyada
organik üretim söz konusu olduğunda ağların kurulması amaçlanmaktadır. Ortak küresel
amaçlar ile hareket edilmesi; insan sağlığının korunması, hayvan refahının
sağlanması, çevrenin korunması, yenilenebilir enerji kullanımının teşvik
edilmesi, sürdürülebilir tarım uygulamaları, yenilikçi bir altyapı hazırlanması
gibi birçok önemli konu üzerine yoğunlaşılmıştır. Temel hedef gezegenimiz
üzerinde yaşayan tüm varlıkların ve doğal kaynakların korunmasıdır.
Organik
tarımın ve organik üretimin tarihsel süreç içindeki bu gelişimine web
ortamındaki gelişmeler gibi organik 1.0, organik 2.0 ve organik 3.0 olarak
isimlendirilmiştir. Bu çalışmada organik tarım ve organik üretimin tarihsel
süreçleri, Organik 1.0, organik 2.0, organik 3.0 olarak el alınmış ve organik
3.0 sürecinin oluşturması beklenen etkiler açıklanmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Kasım 2018 |
Gönderilme Tarihi | 23 Mayıs 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 16 Sayı: 32 |