BibTex RIS Kaynak Göster

AN INVESTIGATION OF THE FACTORS THAT AFFECT JOB SATISFACTION FROM THE PERSPECTIVE OF ACCOMMODATION ESTABLISHMENTS

Yıl 2009, Cilt: 7 Sayı: 1, 143 - 158, 01.03.2009

Öz

-

İş Tatminine Etki Eden Kimi Faktörlerin Konaklama İsletmeleri Açısından İncelenmesi

Yıl 2009, Cilt: 7 Sayı: 1, 143 - 158, 01.03.2009

Öz

Literatürde işgücü piyasası ve dinamiklerine ilişkin çok sayıda çalışma yapılmıştır. Çalışmaların yoğunlaşmış olduğu bir alanda işgücüne katılımın gerek makro düzeyde verilerle gerekse mikro düzeyde verilerle incelenmesidir. Bu çalışmada 2006 Hanehalkı İşgücü Anketi ham verileri kullanılarak işgücüne katılımın belirleyenleri hem tüm veri seti için hem de cinsiyet ayırımına göre incelenmiştir. Çalışmanın bulgularına göre kadınlar erkeklere göre daha az işgücüne katılma oran ve olasılığına sahiptir. Ayrıca, kentsel alanda yaşamak her ne kadar Türkiye genelinde işgücüne katılıma olasılığını azaltsa da, cinsiyet ayırımına göre durum farklıdır. Erkekler için kentte yaşamak bu olasılığı artırırken, kadınlar içen durum tam tersidir. Diğer bir bulgu ise, “lise ve üzeri“ eğitim seviyesine sahip bireyler, gerek erkek olsun gerekse kadın, referans kategori olan “ilkokul altı“ eğitim seviyesine sahip fertlere göre daha yüksek işgücüne katılım olasılığına sahiptirler. Bunlara ek bir sonuç ise, hem erkekler hem de kadınlar için işgücüne katılım olasılıklarının en yüksek iki değeri Batı Marmara ve Doğu Karadeniz’de gözlemlenmektedir. Ayrıca, her iki cinsiyet için de en düşük işgücüne katılım olasılıkları Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde gözlemlenmektedir. Sonuçlara göre bir diğer bulgu ise yaş ile işgücüne katılma olasılığı arasında ters-U ilişkisi olması, yani ilk önce artan daha sonra ise azalan bir ilişki bulunmasıdır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Koç Bu kişi benim

Yasin Boylu Bu kişi benim

Yalçın Arslantürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Gönderilme Tarihi 24 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Koç, H., Boylu, Y., & Arslantürk, Y. (2009). İş Tatminine Etki Eden Kimi Faktörlerin Konaklama İsletmeleri Açısından İncelenmesi. Yönetim Bilimleri Dergisi, 7(1), 143-158.

Sayın Araştırmacı;

Yönetim Bilimleri Dergimiz Mart 2024 sayısı için öngörülen kontenjanın dolması nedeniyle gönderilecek yeni makaleler Mart sayısı kapsamına alınmayacaktır. 2024'te yayınlanacak olan diğer sayılar için makale kabulümüz devam etmektedir. Bu hususa dikkat ederek yeni makale gönderimi yapmanızı rica ederiz.

Yönetim Bilimler Dergisi Özel Sayı Çağrısı
Yönetim Bilimleri Dergisi 2024 yılının Eylül ayında “Endüstri 4.0 ve Dijitalleşmenin Sosyal Bilimlerde Yansımaları” başlıklı bir özel sayı yayınlayacaktır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 5-6 Temmuz 2024 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek olan 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı’nda sunum gerçekleştiren yazarların dergi için ücret yatırmasına gerek olmayıp, dekont yerine Konferans Katılım Belgesini sisteme yüklemeleri yeterli olacaktır.
Gönderilen makalelerin derginin yazım kurallarına uygun olması ve DergiPark sistemi üzerinden sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Özel sayı ana başlığı ile ilgisiz makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır. Makalelerin Özel Sayı seçilerek sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Özel sayı için gönderilmemiş makalelerin bu sayıya eklenmesi mümkün olmayacaktır.
Özel Sayı Çalışma Takvimi
Gönderim Başlangıcı: 15 Nisan 2024
Son Gönderim Tarihi: 15 Temmuz 2024
Özel Sayı Yayınlanma Tarihi: Eylül 2024

Dergimize göndereceğiniz çalışmalar linkte yer alan taslak dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Çalışmanızı aktaracağınız taslak dergi yazım kurallarına göre düzenlenmiştir. Bu yüzden biçimlendirmeyi ve ana başlıkları değiştirmeden çalışmanızı bu taslağa aktarmanız gerekmektedir.
İngilizce Makale Şablonu için tıklayınız...

Saygılarımızla,