Mervan Selçuk graduated from the Business Department of Istanbul University in 2014. He received his MA and Ph.D. degrees from Islamic Economics and Finance Department at Sakarya University in 2016 and 2021, respectively. His doctoral dissertation is about the feasibility of a monetary union in Islamic countries. He was a visiting researcher at Kuwait University between November 2018 - May 2019. Since 2015, Assoc. Prof. Selçuk has been a research assistant at the Research Centre of Islamic Economics and Finance, Sakarya University. His research areas include Islamic economics, monetary unions, and cryptocurrencies.
İlköğretim ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra 2006-2009 yılları arasında Suriye’nin başkenti Şam’da Kuftaro Üniversitesi, Mahed El-Eminiyye ve El-Fetih Üniversitesi’nde Arapça ve İslâmi İlimler eğitimi aldım. 2010 yılında Uluslararası İslâm Üniversitesi İslâmabad’ta İslâmi İlimler lisans eğitimime başlayarak 2014 yılında mezun oldum. 2016 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimine başladım ve 2017 yılında eğitimi tamamladım. Aynı zamanda 2016 yılında Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimime başladım ve 2019 yılında mezun oldum. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandım. 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Urdu Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı’nda Doç. Dr. Arzu ÇİFTSÜREN’in danışmanlığında Zahide Hatun Şirvanî: Edebî Şahsiyeti ve Şiirleri adlı çalışma ile Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2019 yılında yine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Urdu Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı’nda Prof. Dr. Celal SOYDAN’ın danışmanlığında doktora eğitimime başladım ve 2024 yılında mezun oldum. Halen İstanbul Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktayım.
CİHANSOBAD’ta yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.