Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Foreign Portfolio Investment Yields and the Relationship Between The Shares: Ise Test

Yıl 2008, Cilt: 12 Sayı: 2, 37 - 57, 01.12.2008

Öz

The effect of FPI on capital markets has been investigated in many studies. It’s determined that FPI has positive effects on long-run economic development by contributing positively on capital markets development. In these studies, since FPI provides risk sharing and efficient resource allocation, FPI is found to be very important for local economies. In this study, it is investigated effects of FPI on stock returns. This effect is tested by using VAR method on ISE. The results does not show causality relationship between FPI and ISE 100 index return. But it is suggested that industrial production index causes FPI and stock returns.

Kaynakça

  • NA

YABANCI PORTFÖY YATIRIMLARI İLE HİSSE SENEDİ GETİRİSİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: İMKB’DE SINAMA

Yıl 2008, Cilt: 12 Sayı: 2, 37 - 57, 01.12.2008

Öz

Yabancı portföy yatırımlarının sermaye piyasaları üzerindeki etkisi bir çok çalışmada araştırılmıştır. Bu çalışmalarda, yabancı portföy yatırımlarının risk paylaşımına ve etkin kaynak dağılımına imkan sağladığı için, yerel ekonomiler açısından son derece önemli olduğunu ortaya konulmuştur. Bu makalede çalışmasında, yabancı portföy yatırımlarının, hisse senedi getirisi üzerine etkisi incelenmiştir. Bu etki İMKB’de VAR yöntemi ile ekonometrik olarak test edilmiştir. Analiz sonuçları, hisse senedi getirisi yabancı portföy yatırımları arasında bir nedensellik ilişkisi olduğunu, İMKB’de yatırım yapan yabancı yatırımcıların fiyat değişikliklerini dikkate alarak alım yada satım kararları aldığını göstermektedir.

Kaynakça

  • NA
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Hatice Doğukanlı Bu kişi benim

Hüseyin Çetenak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2008
Gönderilme Tarihi 11 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Doğukanlı, H., & Çetenak, H. (2008). YABANCI PORTFÖY YATIRIMLARI İLE HİSSE SENEDİ GETİRİSİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: İMKB’DE SINAMA. Çukurova Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12(2), 37-57.