Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Çevre, İnsan ve Etik Çerçevesinde Çevre Sorunlarına ve Çözümlerine Yönelik Yaklaşımlar

Yıl 2007, Cilt: 11 Sayı: 1, 1 - 19, 01.06.2007

Öz

Temiz bir çevre veya geniş anlamıyla ekolojik denge, karmaşık bir üretim ve tüketim zinciri neticesinde bozulmakta ve bu döngü, egemen düşünce sisteminin kurmuş olduğu paradigmalarla beslenerek devam etmektedir. Sistemin kendisine sağladığı olanaklar ile tutum, davranış ve etkinlikleri değişen insan ise, doğal çevrenin değiştirilmesinde ve bozulmasında en büyük pay sahibi olmayı sürdürmektedir. Bu çalışmada, çevre sorunlarının kökeninin anlaşılabilmesi için, insanın çevreye yönelik davranışlarına yön veren çevre etiği yaklaşımı tartışılmıştır. Bu kapsamda çevre sorunu ve insanın bu süreçteki yeri tartışılacak ve çevre etiğine ilişkin teorik bir çerçeve çizilecektir.

Within Environment, Human and Ethic Framework Approaches Devoted to the Solutions and Environment Issues

Yıl 2007, Cilt: 11 Sayı: 1, 1 - 19, 01.06.2007

Öz

A clean environment or in a broad sense the ecological balance is deteriorated by complex chain of product and consumption and this cycle continues to being fed by paradigms that established by the system of dominant idea. The men whose attitudes, behaviors and the activities chanced the opportunities provided by the system have the major shareholders of transformation and deterioration of natural environment. It this study, it is discussed that the approach the ethic of environment that leads the human attitudes toward the nature in order to understand the origin of environmental problems. It is particularly mentioned that the environment and the conceptual framework related with the environmental issues and the role of human effect of creation of the problems.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Coşkun Karaca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2007
Gönderilme Tarihi 11 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karaca, C. (2007). Çevre, İnsan ve Etik Çerçevesinde Çevre Sorunlarına ve Çözümlerine Yönelik Yaklaşımlar. Çukurova Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11(1), 1-19.