BibTex RIS Kaynak Göster

Adana Enerji Drenaj Havzasının Çevresel Güvenliği

Yıl 2012, Cilt: 21 Sayı: 3, 419 - 431, 01.09.2012

Öz

Environmental Safety of Adana Energy Draınage Basin U S and EU proactive approach to overcome the problems of working in energy oil and gas on the minimum level decreasing dependence on imports More than 25 of U S total energy consumption in the world part of the consumption of up to 40 oil gas and coal is by connecting the rest with its own oil reserves but suggested that he could handle a period of 20 years The fourth dimension perhaps enough to foresee the United States and the EU terrorism size already has established itself in the center of energy policy The growing trend of terrorism in these dimensions the energy source transportation and drainage has maintained its presence as a phenomenon that creates a threat Crude oil comprises one of the drainage fields of Adana in Cilicia and this area is an important strategic area of drainage basin Given the competitive environment and safe removal of the sensitivities of the threat and the measures to be taken in order to ensure the transfer of energy need to be redefined

ADANA ENERJİ DRENAJ HAVZASININ ÇEVRESEL GÜVENLİĞİ

Yıl 2012, Cilt: 21 Sayı: 3, 419 - 431, 01.09.2012

Öz

ABD ve AB “proaktif” bir anlayışla enerji sorunlarını aşmaya çalışmakta, petrol ve gaz konusundaki ithalat bağımlılıklarını asgari seviyeye düşürmektedirler. Dünyadaki toplam enerji miktarının %25’inden fazlasının tüketen ABD, tüketiminin %40’a varan kısmını petrole, geri kalan kısmını ise gaz ve kömüre bağlamak suretiyle, kendi petrol rezervleri ile ancak 20 yıl gibi bir süre idare edebileceğini öne sürmektedir. ABD ve AB’nin belki de yeterince öngöremediği dördüncü boyut olan “Terörizm” boyutu, şimdiden enerji politikalarının merkezine yerleşmiş durumdadır. Gün geçtikçe artan bu boyutlar içerisinde terörizm; enerjinin kaynağında naklinde ve drenajında tehdit yaratan bir olgu olarak da varlığını muhafaza etmektedir. Ham petrol drenaj vahalarından birini içinde barındıran Çukurova ve bu alan içindeki Adana Drenaj Havzası önemli bir stratejik alandır. Belirtilen rekabet ortamında bu hassasiyetlerin giderilmesi ve emniyetli enerji aktarımının sağlanması maksadıyla tehdidin ve alınması gereken tedbirlerin yeniden tanımlanması gerekmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dr. Murat Koç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Gönderilme Tarihi 29 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Koç, D. M. (2012). ADANA ENERJİ DRENAJ HAVZASININ ÇEVRESEL GÜVENLİĞİ. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 21(3), 419-431.