Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Animal Welfare Issues and Critical Control Points in Dairy Cattle Farming

Yıl 2016, Cilt: 31 Sayı: 1, 9 - 20, 29.01.2016

Öz

Livestock has achieved a rapid development trend of last 20 years. The total number of animal and meat and milk production levels also increased simultaneously with it. The production level can not meet to needs of increased Turkish population requirements.  It has been known that, eceonomic and technical importances of the production level of per animal is considered more than increase in animal number . In this study, the detailed informations, in terms of to determine animal needs will be discussed in this review.  Thus, people engaged in this endeavor will be provided or scientific data for better and profitable animal production. 

Kaynakça

  • Andrighetto, I., Gottardo, F., Andreoli, D., Cozzi, G.1999. Effect of type of housing on veal calf growth performance, behaviour and meat quality. Livestock Production Science, 57 (2): 137-145.
  • Abright, J., 2004. Improving animal welfare of dairy cows through management. http://www.İnform.umd.edu/EdRes/Topic /AgrEnv/ndd/business/IMPROVİNG_TH E_WELFARE_OF_ DAIRY_ COWS.html
  • Bartussek, H., Leeb, C.H., Held, S., 2000. Animal needs index for cattle. Federal Research Institute for Agriculture in Alpine Regions, BAL Gumpenstein A 8952, Austria.
  • Bartussek, H., 2002. How to measure animal welfare. Federal Research Institute in Alpine Regions, BAL Gumpenstein, A 8952 Irdning, Austria.
  • Bewley, J., Palmer, R.W., Jackson-Smith, D.B., 2001. A comparison of free stall barns used by modernized Wisconsin dairies. J.Dairy Sci. 84:528-541.
  • Cook, N. B., 2004. The influence of barn design on dairy cow hygiene, lameness and udder health. www.vetmed.wisc.edu/.../comfort corner/THE%20INFLUENCE%20OF%2 0BARN%20 DESIGN%20ON%20DAIRY %20COW%20HYGIENE.pdf

Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları

Yıl 2016, Cilt: 31 Sayı: 1, 9 - 20, 29.01.2016

Öz

Ülkemizde hayvansal üretim son yirmi yıl içinde yükseliş trendine girmiş; hayvan sayısı, toplam süt ve et üretimi de bununla eş zamanlı olarak artmıştır. Ancak hızla artan nüfusun beslenmesi için gerekli miktarların çok altında üretim olduğu da önemli bir gerçektir. İstenilen verim düzeyinin yakalanmasında, entansifleşme süreci ile birlikte, sayısal artıştan ziyade hayvan başına verimin önemli olduğu kabul edilmektedir. Entansif hayvan yetiştirme koşullarında hayvan refah konuları göz ardı edilmiş ve daha çok maliyet ve daha çok kazanç üzerinde durulmuştur. Bu çalışmada, büyük yatırımlar yapılarak inşa edilmiş olan hayvan barınaklarında, hayvan istekleri açısından durumunun ortaya konulması için gerekli bilgilerin derlenerek detaylı olarak verilmesi amaçlanmıştır. Buna bağlı olarak,  profesyonel anlamda hayvancılıkla uğraşan veya uğraşacak yetiştiricilerin bu konuda eksik olan bilgilerine katkıda  bulunmak çalışmanın amaçlarındandır. 

Kaynakça

  • Andrighetto, I., Gottardo, F., Andreoli, D., Cozzi, G.1999. Effect of type of housing on veal calf growth performance, behaviour and meat quality. Livestock Production Science, 57 (2): 137-145.
  • Abright, J., 2004. Improving animal welfare of dairy cows through management. http://www.İnform.umd.edu/EdRes/Topic /AgrEnv/ndd/business/IMPROVİNG_TH E_WELFARE_OF_ DAIRY_ COWS.html
  • Bartussek, H., Leeb, C.H., Held, S., 2000. Animal needs index for cattle. Federal Research Institute for Agriculture in Alpine Regions, BAL Gumpenstein A 8952, Austria.
  • Bartussek, H., 2002. How to measure animal welfare. Federal Research Institute in Alpine Regions, BAL Gumpenstein, A 8952 Irdning, Austria.
  • Bewley, J., Palmer, R.W., Jackson-Smith, D.B., 2001. A comparison of free stall barns used by modernized Wisconsin dairies. J.Dairy Sci. 84:528-541.
  • Cook, N. B., 2004. The influence of barn design on dairy cow hygiene, lameness and udder health. www.vetmed.wisc.edu/.../comfort corner/THE%20INFLUENCE%20OF%2 0BARN%20 DESIGN%20ON%20DAIRY %20COW%20HYGIENE.pdf
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serap Göncü Bu kişi benim

Nazan Koluman

Uğur Serbester Bu kişi benim

Murat Görgülü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 31 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Göncü, S., Koluman, N., Serbester, U., Görgülü, M. (2016). Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 31(1), 9-20.
AMA Göncü S, Koluman N, Serbester U, Görgülü M. Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. Ocak 2016;31(1):9-20.
Chicago Göncü, Serap, Nazan Koluman, Uğur Serbester, ve Murat Görgülü. “Süt Sığırcılığında Refah İstekleri Ve Kritik Kontrol Noktaları”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi 31, sy. 1 (Ocak 2016): 9-20.
EndNote Göncü S, Koluman N, Serbester U, Görgülü M (01 Ocak 2016) Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 31 1 9–20.
IEEE S. Göncü, N. Koluman, U. Serbester, ve M. Görgülü, “Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları”, Çukurova Tarım Gıda Bil. Der., c. 31, sy. 1, ss. 9–20, 2016.
ISNAD Göncü, Serap vd. “Süt Sığırcılığında Refah İstekleri Ve Kritik Kontrol Noktaları”. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 31/1 (Ocak 2016), 9-20.
JAMA Göncü S, Koluman N, Serbester U, Görgülü M. Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. 2016;31:9–20.
MLA Göncü, Serap vd. “Süt Sığırcılığında Refah İstekleri Ve Kritik Kontrol Noktaları”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, c. 31, sy. 1, 2016, ss. 9-20.
Vancouver Göncü S, Koluman N, Serbester U, Görgülü M. Süt Sığırcılığında Refah İstekleri ve Kritik Kontrol Noktaları. Çukurova Tarım Gıda Bil. Der. 2016;31(1):9-20.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi” yayın hayatına 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” adıyla devam etmektedir.


logo_224x57_white.gif       ResearchBib User Pictureroot indexing ile ilgili görsel sonucu