The aim of this study is to define the organizational silence levels of the employees and whether the organizational silence differs according to some individual and occupational features of the employees. The environment of the study constitutes of employees wor‐king in three, four, and five star hotels in Trabzon, Ordu and Giresun cities. The questio‐naire technique is used to gather related data from the mentioned environment. Percen‐tage, frequency, arithmetic average, standard deviation, t‐test, single factor variation analysis Anova and Tukey test are used to analyze the data. It is stated as a result of the information obtained from the study that the organizatinal silence levels differ according to some individual features and it is generally low in level.
Bu araştırmanın amacı; otel işletmeleri işgörenlerinin örgütsel sessizlik düzeylerini tespit ederek, örgütsel sessizliğin işgörenlerin bazı bireysel ve mesleki özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Çalışmanın evrenini Trabzon, Ordu ve Giresun illerinde faaliyet gösteren üç, dört ve beş yıldızlı otel işgörenleri oluşturmakta olup, söz konusu evrenden konuyla ilgili bilgilerin toplanmasında anket tekniğinden faydalanılmıştır. Verilerin analizinde yüzde, frekans, aritmetik ortalama, standart sapma, t‐testi, tek faktölüvaryans analizi Anova ve Tukey testinden yararlanımışı. Araşımadan elde edilen bulgular sonucunda otel işetmeleri işöenlerinin ögüsel sessizlik düeylerinin bazıbireysel öelliklerine göe farklıı taşıığıve genelde düşü düeyde olduğ sonucuna ulaşılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Sayı: 1 |
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.