BibTex RIS Kaynak Göster

Beggary As A Means Of Emotional Exploitation: A Qualitative Inquiry Into The Beggary In Sivas

Yıl 2009, Cilt: 9 Sayı: 4, 39 - 49, 01.08.2009

Öz

The act of begging has commonly existed in every period of history. Beggary is the act of making profit with no actual labour or work. This act forms the source for labour disrecpect decrease of human respect and damage of social and individual structure through violation of a number of humanitarian and religious feelings. For that reason, beggary stands before us as a psycho-social problem that has to be fought against and solved. In this research, it is used the method of qualitative research. The datas are collected from the related documents and are analysed. The model city chosen for the research is Sivas. As a result, the datas are evaluated in a psychosocial and religion of psychology approach.

Beggary As A Means Of Emotional Exploitation: A Qualitative Inquiry Into The Beggary In Sivas

Yıl 2009, Cilt: 9 Sayı: 4, 39 - 49, 01.08.2009

Öz

Dilenme davranışı, yaygın bir şekilde ve tarihin her döneminde var olmuştur. Dilencilik, çalışmadan, emek sarf etmeden maddi kazanç elde etme davranışıdır. Bu davranış, hem insan gücünün değerlenmemesine, hem de insan onuru denilen duygunun köreltilmesi ve insani ve dini bazı temel duyguların istismar edilerek, beşeri ve sosyal yapının doku zedelenmesine uğramasına imkân tanı-maktadır. Bu nedenle dilencilik, mücadele edilmesi ve çözümü için uğraş veril-mesi gereken psiko-sosyal bir problem olarak önümüzde durmaktadır. Bu araştırmada niteliksel araştırma yöntemi kullanılmış ve veriler ilgili dökümanlardan toplanarak analiz edilmiştir. Araştırma için Sivas ili model ola-rak seçilmiştir. Sonuç olarak elde edilen veriler, psikososyal ve din psikolojisi eksenli bir yak-laşımla değerlendirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

M. Doğan Karacoşkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 9 Sayı: 4

Kaynak Göster

ISNAD Karacoşkun, M. Doğan. “Beggary As A Means Of Emotional Exploitation: A Qualitative Inquiry Into The Beggary In Sivas”. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi 9/4 (Ağustos 2009), 39-49.