BibTex RIS Kaynak Göster

The Imaging of God in Pre-Islam Arabic Society and The Problem of The Effect of This Imaging To The Islam’s Imaging of God

Yıl 2008, Cilt: 8 Sayı: 3, 121 - 146, 01.06.2008

Öz

In this study take up the part of pre-Islam’s belief’s elements, the imaging of God in this elements and the relation of the Islam’s imaging of God. In the pre-Islam Arabic society there are pagans, hanifs (God seekers), Jewish and a few Christians. In the deep of the believes of the pre-Islam Arabic society there are the belief of God. There are connections between the God and idols name. The imaging of God in the Islam is different idolatry, Judaism and Christianity.

İslam Öncesi Arap Toplumunun Tanrı Tasavvuru ve Bu Tasavvurun İslam’ın Tanrı Tasavvuruna Etkisi Soru-nu

Yıl 2008, Cilt: 8 Sayı: 3, 121 - 146, 01.06.2008

Öz

Bu çalışmada İslam öncesi Arap toplumunun inanç yelpazesini oluşturan un-surlar, bu unsurların Tanrı anlayışları ile İslam’ın Tanrı anlayışı arasındaki ilişki incelenmiştir. Büyük çoğunluğunu putperest insanların oluşturduğu İs-lam öncesi Arap toplumundaki insanların inançlarının temellerinde Tanrı (Al-lah) inancının var olduğu anlaşılmaktadır. İslam-öncesi Arap toplumundaki putperestliğin etkinliği, put isimleri ile Allah’ın isim ya da sıfatları ile olan ilişki-si değerlendirilmiştir. Bu toplumda az da olsa Yahudi, Hıristiyan ve kendilerine Hanif denilen inanç yapılarına da rastlanılmaktadır. İslam’ın Tanrı tasavvuru ile putperestlerin Tanrı anlayışları arasında bir ilişkinin var olup olmadığı bu ça-lışmanın genel içeriğini oluşturmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Resul Öztürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

ISNAD Öztürk, Resul. “İslam Öncesi Arap Toplumunun Tanrı Tasavvuru Ve Bu Tasavvurun İslam’ın Tanrı Tasavvuruna Etkisi Soru-Nu”. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi 8/3 (Haziran 2008), 121-146.