BibTex RIS Kaynak Göster

The Critique of the Narrations on the Burning Alive of Apostates

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 23 - 47, 01.02.2006

Öz

This paper takes a close look to some narratives, which appear in some Islamic historical sources, on murder of converts within fire. It seems to be interesting that these narratives are referring to the period of first Khalif Abu Bakr, while this type of murder had been already announced as totally unacceptable by Koran and Prophetic hadiths. As a result, this type of murder is both unlawful in its Islamic sense and has never any historical validity

Mürtedlerin Yakılarak Öldürüldüğüne Dair Rivayetlerin Tahlili

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 23 - 47, 01.02.2006

Öz

Bu makalede mürtedlerin yakılarak öldürüldüğüne dair İslâm tarihi kaynakla-rına yansıyan rivayetler irdelenmektedir. Kur’ân’da ve hadis kayıtlarında meşru hiçbir zemini bulunmayan ve Hz. Peygamber tarafından bizzat yasaklanmış olan bu cezalandırma biçiminin özellikle Ebû Bekir dönemine mal edilmesi ilk bakışta dikkat çekmektedir. Netice olarak bu cezalandırma biçiminin İslâm dini ile hiçbir irtibatının olmadığı gibi, tarihsel gerçeklerle de pek örtüşmediği sonu-cuna varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

İsrafil Balcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Balcı, İsrafil. “Mürtedlerin Yakılarak Öldürüldüğüne Dair Rivayetlerin Tahlili”. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi 6/1 (Şubat 2006), 23-47.