Kitap İncelemesi

Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi

Cilt: 6 Sayı: 11 31 Ocak 2023
PDF İndir

Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi

Öz

Türkistan’ın işgali ve Anadolu’daki Türk medeniyetinin zayıflamasıyla düşüşe geçen Türk fikir dünyasında uyanış ve yenileşme hareketinin yuvası olmuş İdil-Ural Türk toplumunun göçleri de gerek fikir dünyamıza etkileri gerekse yeni topraklarda bıraktıkları Türk imajı açısından oldukça önemlidir. Bu yazının konusunu oluşturan Dündar’ın “Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü” adlı eserinde İdil-Ural Türklerinin I. Dünya Savaşı sonrasında Doğu Asya’ya göçünü “Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi” adlı alt başlığıyla görsel bir öykü şeklinde yazınımıza kazandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler

İdil-Ural Türkleri, göç, Doğu Asya

Kaynakça

  1. Kaynakça Bulunmuyor

Kaynak Göster

APA
Sirkeci, B. (2023). Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi, 6(11), 91-98. https://izlik.org/JA89JP96BD
AMA
1.Sirkeci B. Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi. DAAD. 2023;6(11):91-98. https://izlik.org/JA89JP96BD
Chicago
Sirkeci, Büşra. 2023. “Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi”. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi 6 (11): 91-98. https://izlik.org/JA89JP96BD.
EndNote
Sirkeci B (01 Ocak 2023) Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi 6 11 91–98.
IEEE
[1]B. Sirkeci, “Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi”, DAAD, c. 6, sy 11, ss. 91–98, Oca. 2023, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA89JP96BD
ISNAD
Sirkeci, Büşra. “Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi”. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi 6/11 (01 Ocak 2023): 91-98. https://izlik.org/JA89JP96BD.
JAMA
1.Sirkeci B. Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi. DAAD. 2023;6:91–98.
MLA
Sirkeci, Büşra. “Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi”. Doğu Asya Araştırmaları Dergisi, c. 6, sy 11, Ocak 2023, ss. 91-98, https://izlik.org/JA89JP96BD.
Vancouver
1.Büşra Sirkeci. Süyümbike’nin Gözyaşları: İdil-Ural Türkleri’nin Doğu Asya’ya Göçü Fotoğraflarla Bir Göç Hikâyesi. DAAD [Internet]. 01 Ocak 2023;6(11):91-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA89JP96BD