BibTex RIS Kaynak Göster

CHANGES IN FRUIT COMPOSITION DURING GROWTH AND MATURATION

Yıl 2002, Cilt: 19 Sayı: 1, 2 - 15, 20.03.2016

Öz

Tomato fruits have large amount of water content. The remaining contains carbohydrates, organic acids, vitamins, pigments, phenolic compounds and various mineral matters. During fruit growth and maturation dramatic changes in chemical composition of the fruit occur.   Some of the important changes are degradation of starch, production in glucose and fructose, loss of chlorophyll, synthesis of pigments such as carotene and lycopene, increase in ratio of citric acid to malic acid, production of flavour and aroma compounds, breakdown of the toxic alkaloid tomatine and increase in glutamic acid. As a result of these ripening processes changes in colour in flavour and texture of fruit take place.

DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER

Yıl 2002, Cilt: 19 Sayı: 1, 2 - 15, 20.03.2016

Öz

Domates meyvesinin önemli bir kısmı sudan oluşmaktadır. Geriye kalan kısmında ise karbonhidratlar, organik asitler, aminoasitler, vitaminler, pigmentler, fenolik bileşikler ve çeşitli mineral maddeler bulunmaktadır. Meyvelerin gelişimi ve olgunlaşması sırasında bu bileşenlerde önemli değişimler meydana gelmektedir. Bu değişimlerin belli başlıları nişastanın parçalanması, glikoz ve früktozun sentezlenmesi, aroma bileşiklerinin meydana gelmesi, sitrik asit/malik asit oranının artması, tomatine gibi toksik alkoloidlerin parçalanması, glutamik asidin artması şeklinde sıralanabilir. Meyvenin büyüme ve olgunlaşmasına paralel olarak meydana gelen bu olaylar meyvenin renginde, tat ve tekstüründe değişimlere neden olur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Nurgül Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ercan, N. (2016). DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER. Derim, 19(1), 2-15.
AMA Ercan N. DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER. DERİM. Mart 2016;19(1):2-15.
Chicago Ercan, Nurgül. “DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER”. Derim 19, sy. 1 (Mart 2016): 2-15.
EndNote Ercan N (01 Mart 2016) DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER. Derim 19 1 2–15.
IEEE N. Ercan, “DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER”, DERİM, c. 19, sy. 1, ss. 2–15, 2016.
ISNAD Ercan, Nurgül. “DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER”. Derim 19/1 (Mart 2016), 2-15.
JAMA Ercan N. DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER. DERİM. 2016;19:2–15.
MLA Ercan, Nurgül. “DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER”. Derim, c. 19, sy. 1, 2016, ss. 2-15.
Vancouver Ercan N. DOMATES MEYVESİNİN BÜYÜME VE OLGUNLAŞMA SIRASINDA BİLEŞİMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİMLER. DERİM. 2016;19(1):2-15.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr