BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of some applications on cold storage of Valencia oranges

Yıl 2004, Cilt: 21 Sayı: 2, 19 - 26, 01.06.2004

Öz

This study was conducted to determine the effect of some methods on cold storage of Valencia oranges. In the study oranges from cultivar 'Valencia'grafted on sour orange were used. Treatments were Control, Control+waxing, Modified atmosphere packaging (MAP) and MAP+waxing. After these
applications oranges were stored at 6ºC and 85-90% relative humidity (RH) for 4 months. Percent weight loss (%), fruit juice (%), total soluble solids (%TSS), pH, titretable acidity (%), green button (%), and fungal and physiological disorders were determined from fruit samples taken on a monthly interval. According to the results, the percent acidity decreased while weight loss, fruit juice, pH and TSS increased for all treatments during the 4 months of storage. Percent weight loss was significantly higher in control fruits (6.00%) than MAP (0.66%) and MAP +waxing fruits (0.59%) at the end of storage. Valencia orange grafted on sour orange were stored successfully at 6ºC and 85-90% RH for 4 months.

Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri

Yıl 2004, Cilt: 21 Sayı: 2, 19 - 26, 01.06.2004

Öz

Bu araştırmada turunç anacı üzerine aşılı Valencia portakalları kullanılmıştır. Portakallar 1-Tanık, 2-Mumlama, 3-Modifiye atmosfer paketkleme (MAP) ve 4-MAP ve mumlama uygulamaları yapıldıktan sonra 6ºC %85-90 oransal nemde 4 ay muhafaza edilmiştir. Çalışmada her ay alınan meyve örneklerinde ağırlık kayıpları (%), usare oranı (%), suda çözünebilir toplam kuru madde (SÇKM, %), pH, titre edilebilir asitlik (%), yeşil kapsül (%), mantarsal ve fizyolojik bozulmalar incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre 4
aylık muhafaza sonunda genelde asitlikte azalmalar olurken, ağırlık kayıpları, usare miktarı, pH ve SÇKM içeriğinde artışlar görülmüştür. Ağırlık kayıpları en fazla tanık meyvelerinde (%6,00) olurken en az MAP (0,66) ve MAP ve mumlama (0,59) meyvelerinde olmuştur. Turunç anacı üzerine aşılı Valencia portakalları 6ºC %85-90 oransal nemde 4 ay başarı ile muhafaza edilebilmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Özdemir Bu kişi benim

Veysel Kahraman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özdemir, A., & Kahraman, V. (2004). Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. Derim, 21(2), 19-26.
AMA Özdemir A, Kahraman V. Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM. Haziran 2004;21(2):19-26.
Chicago Özdemir, Ahmet, ve Veysel Kahraman. “Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına Etkileri”. Derim 21, sy. 2 (Haziran 2004): 19-26.
EndNote Özdemir A, Kahraman V (01 Haziran 2004) Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. Derim 21 2 19–26.
IEEE A. Özdemir ve V. Kahraman, “Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri”, DERİM, c. 21, sy. 2, ss. 19–26, 2004.
ISNAD Özdemir, Ahmet - Kahraman, Veysel. “Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına Etkileri”. Derim 21/2 (Haziran 2004), 19-26.
JAMA Özdemir A, Kahraman V. Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM. 2004;21:19–26.
MLA Özdemir, Ahmet ve Veysel Kahraman. “Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına Etkileri”. Derim, c. 21, sy. 2, 2004, ss. 19-26.
Vancouver Özdemir A, Kahraman V. Bazı uygulamaların Valencia portakallarının muhafazasına etkileri. DERİM. 2004;21(2):19-26.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr