This study aims at researching into practical applications of the approach, outsourcing, in hospitality industry,which has gradually become widespread nowadays in most hotel enterprises. The outsourcing approach is defined as the supply of the products and services by external firms and professional people rather than providing them within the company. This study aims at the determination of the areas that are outsourced in hotel enterprises. In this study, firstly, the definition of “outsourcing” has been explained. Secondly, the factors leading firms to outsourcing have been examined. Thirdly, the areas that are outsourced have been evaluated. Lastly, the findings of the study showing how outsourcing have been applied in licensed tourism establishments in Çeşme have been explained.
Çalışma, günümüzde daha yaygın uygulama olanağı bulan dış kaynaklardan yararlanma yaklaşımının otel işletmelerinde uygulama alanlarının araştırılmasına yöneliktir. İşletmelerde yürütülen faaliyetlerinin bir kısmı ya da tamamının konusunda uzmanlaşmış kişi ya da firmalar tarafından gerçekleştirilmesi anlamına gelen yaklaşımın otel işletmelerinde hangi bölümlerde uygulandığı sorusunun yanıtlanması çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışmada öncelikle dış kaynaklardan yararlanma kavramı açıklanmış, dış kaynaklardan yararlanmanın avantaj ve dezavantajları ele alınarak, otel işletmelerinde dış kaynaklardan yararlanma alanları değerlendirilmiştir. Çeşme ilçesinde yer alan turizm belgeli otel işletmelerinde dış kaynaklardan yararlanma düzeyine ilişkin olarak yapılan araştırmanın bulguları ise son kısımda yorumlanmıştır.
Diğer ID | JA38GF64SR |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Temmuz 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 22 Sayı: 1 - Cilt: 22 Sayı: 1 |