BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2002, Cilt: 17 Sayı: 1 - Cilt: 17 Sayı: 1, 0 - 0, 25.07.2016

Öz

Value added tax is a tax that is based on consumption. It is an important concept in international trade for taxation and harmonization. It comes first in destination principle and origin principle.European Union decided to pass the system of taxation in origin principle since January 1st, 1997. Still taxation is valid in destination principle. In order to activate taxation in destination principle, goods and services must be based on tax only in the country where it is used. Thus, in this study we examine exportation exemption too.

KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI

Yıl 2002, Cilt: 17 Sayı: 1 - Cilt: 17 Sayı: 1, 0 - 0, 25.07.2016

Öz

Harcamalar üzerinden alınan bir vergi olan ve uluslararası ticarette vergileme açısından büyük önem taşıyan KDV’de uyumlaştırma yönünden varış ya da menşe ülkesinde vergilendirme önemle üzerinde durulan konuların başında gelmektedir.Avrupa Birliği, 1 Ocak 1997 tarihinden itibaren menşe ülkesinde vergilendirme esasına geçilmesine karar vermekle birlikte, halen varış ülkesinde vergilendirme prensibi geçerliliğini korumaktadır. Varış ülkesinde vergilendirmeye işlerlik kazandırabilmek için de mal ve hizmetlerin sadece tüketildiği ülkede vergilendirilmesi gerekmekte olup, bu nedenle ihracat istisnasına yer verilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38PC27VB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Saraçoğlu Bu kişi benim

Haydar Ejder Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 17 Sayı: 1 - Cilt: 17 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Saraçoğlu, F., & Ejder, H. (2016). KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 17(1).
AMA Saraçoğlu F, Ejder H. KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2016;17(1).
Chicago Saraçoğlu, Fatih, ve Haydar Ejder. “KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17, sy. 1 (Temmuz 2016).
EndNote Saraçoğlu F, Ejder H (01 Temmuz 2016) KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17 1
IEEE F. Saraçoğlu ve H. Ejder, “KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI”, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 1, 2016.
ISNAD Saraçoğlu, Fatih - Ejder, Haydar. “KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17/1 (Temmuz 2016).
JAMA Saraçoğlu F, Ejder H. KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;17.
MLA Saraçoğlu, Fatih ve Haydar Ejder. “KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 1, 2016.
Vancouver Saraçoğlu F, Ejder H. KATMA DEĞER VERGİSİ’NDE VARIŞ ÜLKESİNDE VEYA MENŞE ÜLKESİNDE VERGİLENDİRME VE İHRACAT İSTİSNASI. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;17(1).