BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2013, Cilt: 10 Sayı: 10, 89 - 92, 01.06.2013

Öz

Rahmetli Hocam Prof. Dr. Âmil Çelebioğlu

Yıl 2013, Cilt: 10 Sayı: 10, 89 - 92, 01.06.2013

Öz

karşılaştığım müşküllerin çözümünde rahmetli hocam Prof. Dr. Âmil Çelebioğlu’nun bana yardımcı olmak için gösterdiği, alışılmışın dışında- ki, heyecan ve çabalarını hatırladıkça, O’nu Nev’î’nin hocası Karamânî Mehmed Efendi’nin yerine koyduğumu hatırlıyorum. Nur içinde yatsın. Keşke benim de Nev’î gibi Allah vergisi şairlik gücüm ve onun kadar bilgi ve görgüm olsaydı da rahmetli hocama benzeri bir kaside yazabil- seydim. Beceremedim; ancak, onun için yazdığım, birinci ve sekizinci bendleri, değerli bestekâr rahmetli Rüştü Eriç tarafından müsteâr ve şevkefzâ makamlarında bestelenen ve ilk defa Galata Mevlevîhânesi’nde, rahmetli Âmil hocam için düzenlenen anma gününde, okuduğum aşağıdaki “Mersiye”, benim bu konudaki tek tesellim oldu

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

M. Nejat Sefercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 10 Sayı: 10

Kaynak Göster

ISNAD Sefercioğlu, M. Nejat. “Rahmetli Hocam Prof. Dr. Âmil Çelebioğlu”. Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi 10/10 (Haziran 2013), 89-92.

Makale gönderme ve takip:

Makalelerinizin gönderimini dergimizin dergipark web ana sayfasından "Makale Gönder" seçeneği ile yapabilirsiniz. Daha sonraki süreci ise “Dergipark Sistemi”nden takip edebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamanız halinde lütfen aşağıdaki adreslere bilgi veriniz.

Nihat Öztoprak (Başeditör): noztoprak@fsm.edu.tr

Bünyamin Ayçiçeği (Editör): bunyamin.aycicegi@istanbul.edu.tr

Nusret Gedik (Editör Yardımcısı): nusret.gedik@marmara.edu.tr