BibTex RIS Kaynak Göster

Ahmet Midhat Efendi ile Fıtnat Hanım’ın Mektuplarında Aşkın Dili ve Üslubu

Yıl 2013, Sayı: 7, 0 - 0, 01.07.2013

Öz

el mektuplar edebiyat tarihi açısından değerli vesikalardır. Genel kaynaklarda ulaşılamayan mahrem bilgiler içerebilen, kişiye özel iletişim vasıtaları olarak kabul edilirler. Günümüzde önemini bir hayli kaybetmiş görünen bu değerli edebi tür, yüksek dil ve üslup özellikleri ile Tanzimat döneminde vazgeçilmez anlatım ve aktarım vasıtalarının başında geliyordu. Ahmet Midhat Efendi ile Şair Fıtnat Hanım’ın yazışmaları dönemin aşk, dil ve üslup anlayışı konusunda kıymetli bilgiler sunan vesikalar arasında kabul edilebilir. Bu makalenin amacı ikilinin yazdıkları mektuplar çerçevesinde, dönemin aşk anlayışı, hitap tarzları, romantik ve şâirane üslûbu hakkında açıklayıcı bilgiler sunmaktır.

Ahmet Midhat Efendi ile Fıtnat Hanım’ın Mektuplarında Aşkın Dili ve Üslubu

Yıl 2013, Sayı: 7, 0 - 0, 01.07.2013

Öz

Literary correspondence reveals valuable information in terms of l history of literature. They are regarded as private communication tools containing personal information which may not be obtained in general resources. This indispensible literary genre – though has lost its function and notion extensively currently - was regarded as a chief and effective instrument of expression during Tanzimat Era. The literary correspondence between Ahmet Midhat Efendi and Fıtnat Hanım, The Poet, is concerned as presenting valuable data related to the aspects of love, language and poetic style of Tanzimat years. This paper aims to draw some conclusions by examining the literary letters corresponded between both writers in respect to love concept, greeting expressions, romantic and poetic diction of their time.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şaban Çobanoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Çobanoğlu, Ş. (2013). Ahmet Midhat Efendi ile Fıtnat Hanım’ın Mektuplarında Aşkın Dili ve Üslubu. Dil Ve Edebiyat Araştırmaları(7).