Editoryal

Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne

Sayı: 25 8 Kasım 2024
  • Veli Polat
PDF İndir

Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne

Öz

Hikâyeyi diyalektik sorguladığınızda, değişimin dönüşümün bir olgunlaşma sürecine gereksinim duyduğu aşikardır. Hikâyede bir nesnel koşulların sağlanması gerekir bir de o nesnel koşulların önünü açacak öznel koşula ya da koşullara ihtiyaç vardır. Salt nesnel koşulların varlığı gerek ve yeter koşul değildir. Dolayısıyla bir özneye, faile de ihtiyaç vardır. Bu bağlaşıklığı, akışı iktisat boyutuyla, ekonomi boyutuyla yorumlayan İzzettin Önder, “Poujade Hareketi”ni anımsatarak, yurttaşın vergi karşısındaki direnişini “devlet” yapılanmasının öyküsünü anlatırken anımsatır.1 Nedenselliği aktarırken 1. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşleyen Sırp Gavrilo Princip, 28 Haziran 1914’te Saraybosna’da Avusturya Macaristan veliahttı Arşidük Franz Ferdinand ve eşi Arşidüşes Sophie’ye suikastı gösterilir. Oysa ekonomik, sosyal, siyasal bir sürecin doğurduğu bir sonuçtur; 1. Dünya Savaşı. Tıpkı 2. Dünya Savaşı da nesnel ve öznel koşulların olgunlaşmasının yarattığı bir durumdur.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Ekran ve Medya Kültürü

Bölüm

Editoryal

Yazarlar

Veli Polat Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

8 Kasım 2024

Gönderilme Tarihi

7 Kasım 2024

Kabul Tarihi

8 Kasım 2024

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2024 Sayı: 25

Kaynak Göster

APA
Polat, V. (2024). Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi, 25, 1-1. https://izlik.org/JA28DW79ZX
AMA
1.Polat V. Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi. 2024;(25):1-1. https://izlik.org/JA28DW79ZX
Chicago
Polat, Veli. 2024. “Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne”. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi, sy 25: 1-1. https://izlik.org/JA28DW79ZX.
EndNote
Polat V (01 Kasım 2024) Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi 25 1–1.
IEEE
[1]V. Polat, “Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne”, 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi, sy 25, ss. 1–1, Kas. 2024, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA28DW79ZX
ISNAD
Polat, Veli. “Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne”. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi. 25 (01 Kasım 2024): 1-1. https://izlik.org/JA28DW79ZX.
JAMA
1.Polat V. Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi. 2024;:1–1.
MLA
Polat, Veli. “Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne”. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi, sy 25, Kasım 2024, ss. 1-1, https://izlik.org/JA28DW79ZX.
Vancouver
1.Veli Polat. Temadan Kurumsal: Gazetecilik Enstitüsü’nden İletişim Fakültesi’ne. 4. BOYUT Medya ve Kültürel Çalışmalar Dergisi [Internet]. 01 Kasım 2024;(25):1-. Erişim adresi: https://izlik.org/JA28DW79ZX